Per pastarąsias 10 dienų Italijos saugumo aparatas buvo padidintas, o dalis tardytojų išvyko į Niujorką tirti galimų naujų įtariamųjų ryšių su teroristais, rašo laikraštis, remdamasis vidaus reikalų ministro Claudio Scajolos (Klaudijaus Skajolos) parengtu tarnybiniu pranešimu.

Praėjusią savaitę Italijos slaptųjų tarnybų komitetui pateiktame pranešime C.Scajola teigia, kad Italijoje atliekami tyrimai dėl 547-ių asmenų, įtariamų ryšiais su tokiomis organizacijomis, kaip Osamos bin Ladeno tinklas "al-Qaeda" ir Libano grupuotė "Hizbollah".

Nesuteikdamas išsamesnės informacijos, ministras teigė, kad šie asmenys yra "snaudžiančių, bet pasirengusių smogti kuopelių" rėmėjai, rašo laikraštis.

C. Scajola taip pat įspėjo apie "prozelitizmą ir verbavimą", kuris vykdomas mečetėse, kultūros centruose, universitetuose bei kalėjimuose. Vidaus reikalų ministerija atsisakė komentuoti šį pranešimą.

Italijos kalėjimų administracijos direktorius Giovanni Tinebra (Džovanis Tinebra) dienraščiui "La Repubblica" pranešė, kad 27 proc. šalies kalėjimuose kalinčių asmenų yra musulmonai. "Daugeliui jų bin Ladenas virsta stabu", - pridūrė G.Tinebra.

Pasak šio pranešimo, radikalūs islamistai yra gerai įsitvirtinę visuose šalies didesniuosiuose miestuose, įskaitant Romą, Milaną, Boloniją, Florenciją, Turiną ir Neapolį.

Ši informacija pagrįsta Italijos žinybų tyrimais, atliktais po pernai rugsėjo 11 dieną įvykdytų teroro išpuolių Jungtinėse Valstijose, taip pat remiantis informacija, kurią Amerikos pareigūnai surinko apklausdami Kubos Gvantanamo įlankoje esančioje JAV karinėje bazėje kalinamus "al-Qaeda" ir Talibano belaisvius.

Kitas įtakingas Italijos laikraštis savaitgalį pranešė, jog tardytojai mano, kad į islamą atsivertę Italijos piliečiai taip pat yra vieni "al-Qaeda" rėmėjų.

Jie taip pat įtaria, kad du nedideli išpuoliai, kurie Italijoje buvo įvykdyti per pastaruosius aštuonis mėnesius - mažos bombos sprogdinimas Sicilijoje esančioje archeologinių kasinėjimų vietoje ir bandymas įvykdyti sprogdinimą Milano metro - galėjo būti Italijoje veikiančio "al-Qaeda" tinklo darbas.