Pranešime remiantis arabų ir kitais žvalgybos šaltiniais teigiama, kad ištardžius neseniai iš Afganistano ir Pakistano išvykusius įtariamus "Al Qaeda" narius, gauta nerimą keliančios informacijos.

"Vienas įtariamasis sakė, kad parengti visi planai pakartoti "Heathrow" bandymą (rugpjūtį sužlugdytą sąmokslą susprogdinti bombas per Atlantą skrendančiuose lėktuvuose)", - arabų pareigūno žodžius cituoja kanalas.

"Dabar reikia imtis veiksmų <...> Panašu, kad "Al Qaeda" (savo) strategija siekia stiprinti spaudimą Europoje", - kanalui sakė prašęs likti neįvardytas pareigūnas.

Penktadienį Didžiosios Britanijos žvalgybos agentūra MI5 pranešė, kad musulmonų ekstremistai rezga sąmokslą surengti šalyje mažiausiai 30 didelių teroro išpuolių, o didžiausią pavojų kelia jiems galimi panaudoti cheminiai ir branduoliniai užtaisai.

2005 metų liepą Didžiajai Britanijai teko kruviniausias išpuolis per visus taikos metus, kai Londono transporto sistemoje susisprogdinus keturiems britų islamistams, 52 keleiviai žuvo ir dar keli šimtai buvo sužeisti.