Keli sraigtasparniai Niujorke kabėjo virš įspūdingos daugiau kaip šimto automobilių procesijos, kurioje važiavo nemažai juodų limuzinų ir kelios dešimtys gėlėmis išpuoštų stilizuotų karnavalinių automobilių, vaizduojančių cigarą ar martinio stiklą su alyvuogėmis.

Prie laidotuvių rūmų iš pat ryto susirinko žiūrovai, tarp kurių buvo laikančių žvakes ir velionį aukštinančius plakatus, o fotografai ropštėsi ant kopėčių, bandydami užfiksuoti laidotuves žmogaus, kuris kildamas Gambino klano hierarchijos laiptais paskui save paliko kruviną pėdsaką ir lavonų krūvas. Dalis žmonių atėjo grynai iš smalsumo, o kiti - atiduoti paskutinės pagarbos Kvynso rajone didelę įtaką turėjusiam vyrui.

"Kol jis čia gyveno, buvo saugu. Nereikėdavo rakinti durų", - sakė į 6-ą dešimtmetį peržengusi ir nenorėjusi prisistatyti moteris.

Vienos žiauriausių ir turtingiausių Amerikos organizuoto nusikalstamumo šeimų galva J.Gottis mirė pirmadienį federalinio kalėjimo ligoninėje nuo vėžio komplikacijų.

Po trumpų privačių apeigų J.Gotti brolis Richardas, jo sūnėnai ir draugai išnešė bronzinį karstą iš Papavero ritualinių paslaugų namų. Laidotuvėse nedalyvavo velionio broliai Peteris, Gene'as ir jo sūnus Johnas, kurie atlieka įkalinimo iki gyvos galvos bausmes. Ceremonijos dalyviai nuo įdėmių JAV federalinių pareigūnų žvilgsnių slėpėsi po skėčiais.

Daugelis J.Gotti gyvenimo aspektų priminė Holivudo televizijos ir kino hitus apie nusikalstamą pasaulį, žavėdamos visuomenę ir suteikdamos jam garsenybės statusą.

"Kai kurie sakytų, jis buvo liūdnai pagarsėjęs. Teisėsaugos pareigūnai sakytų, jis buvo prastos reputacijos, - komentavo J.Gotti advokatas Bruce'as Cutleris. - Aš sakyčiau, jis buvo įspūdinga asmenybė, nepaprastas žmogus, žmogus, susilaukęs viso šito dėmesio ne dėl Vyriausybės kaltinimų, bet dėl to, kaip elgėsi ir gyveno".

Laidotuvių procesija šeštadienį pravažiavo pro J.Gotti namus ir "Bergin Hunt and Fish Club", kuriame dažnai lankydavosi velionis su savo sėbrais, o po dviejų valandų procesija pasiekė Kvynso šv.Jono kapines. Čia karstas su J.Gotti palaikais buvo paguldytas šeimyninėje kriptoje šalia jo sūnaus Franko, kurį suvažinėjo kaimynas, kai jam buvo 12 metų. Kaimynas po incidento dingo ir jo kūnas taip niekada ir nebuvo surastas.

Kartu su procesijos dalyviais į kapines atvyko J.Gotti žmona Victoria ir jo duktė taip pat Victoria.

Prieš tai Romos katalikų Bažnyčia atmetė šeimos prašymą surengti velioniui gedulingas pamaldas.