Anksčiau M.Abbasas pasmerkė Izraelio "siaubingas žudynes" ir pareikalavo sušaukti Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos posėdį.

"Mes griežtai smerkiame šias siaubingas žudynes Beit Hanune ir čia įvykusį žiaurų susidorojimą su mūsų vaikais, moterimis ir seneliais", - sakoma M.Abbaso pareiškime spaudai.

"Mes reikalaujame, kad Saugumo Taryba nedelsiant susirinktų, kad būtų nutrauktos šios žudynės. Pasaulis turi veikti nieko nelaukdamas", - sakoma jame.

Palestiniečių pareigūnai sakė, kad dėl Izraelio tankų ugnies Beit Hanuno mieste žuvo 19 civilių gyventojų, tarp jų moterys ir vaikai, o dar 54 žmonės buvo sužeisti.

Palestiniečių pareigūnų ir liudininkų duomenimis, per šį maždaug 6 val. ryte įvykusį apšaudymą buvo sugriauti septyni namai.

Palestinos savivaldos sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, tarp šio ryto aukų yra 13 vienos šeimos narių, įskaitant septynis vaikus ir keturias moteris. Kai kurie iš žuvusiųjų miegojo, kai į jų namus pataikė sviediniai.

"Matėme gatvėje besimėtančias kojas, galvas ir rankas", - Beit Hanune sakė 22 metų Attafas Hamadas.

Po šio incidento, kuris pareikalavo daugiausia aukų palestiniečių teritorijoje per pastaruosius ketverius metus, Izraelio gynybos ministras Amiras Peretzas nurodė armijai sustabdyti Gazos Ruožo apšaudymą iš pabūklų ir skubiai atlikti tyrimą dėl atakų.

"Gynybos ministras nurodė sustabdyti Gazos (Ruožo) apšaudymą iš artilerijos (pabūklų), kol bus baigtas šio incidento tyrimas", - sakė Gynybos ministerijos atstovė.

Izraelio žiniasklaida pranešė, kad artileristai norėjo sunaikinti maždaug už kilometro nuo miesto esančią raketų leidimo vietą, tačiau prašovė.

Armijos atstovė spaudai negalėjo patvirtinti šių teiginių. Pasak jos, Izraelio kariai apšaudo Gazos Ruožą atsakydami į palestiniečių kovotojų, leidžiančių raketas, atakas.