Balsavimas visose Jungtinėse Valstijose turi prasidėti anksti antradienį.

Dieną prieš lapkričio 7-osios rinkimus dar sunku prognozuoti, ar respublikonams pavyks išsaugoti Kongreso kontrolę. Dvi gyventojų apklausos rodė, kad demokratų populiarumas yra didesnis, bet G.W.Busho respublikonai rado jėgų vėlyvam energijos proveržiui.

Sekmadienį G.W.Bushas, vykdantis paskutinės minutės politinio respublikonų kandidatų gelbėjimo misiją, lankėsi Nebraskoje ir Kanzase. Su netikėtai rimtais demokratų kandidatų iššūkiais respublikonai susiduria iš dalies dėl pasipiktinimo Irako karu.

"Saddamas Husseinas kėlė grėsmę, - sakė prezidentas. - Mano sprendimas pašalinti Saddamą Husseiną buvo teisingas, ir pasauliui dėl to geriau".

Kad užsitikrintų Atstovų Rūmų kontrolę, demokratams reikia gauti 15 vietų daugiau. Antradienį bus renkami žmonės į visas 435 Atstovų Rūmų vietas ir į 33 vietas 100 vietų Senate, kur demokratai tikisi gauti šešiomis vietomis daugiau ir užsitikrinti pranašumą.

Demokratų pergalė smarkiai pakeistų dvejų paskutinių G.W.Busho prezidentavimo metų politinį klimatą.

Specialistų prognozės, kad demokratai laimės mažiausiai vienuose, o gal ir abiejuose rūmuose, suteikė daugiau pasitikėjimo šiuo metu opozicijoje esančiai partijai. Tačiau dvi naujausios nuomonių apklausos rodo, kad dviženklį skaičių siekusi persvara pastarosiomis savaitėmis gerokai sumažėjo.

"The Washington Post" ir ABC televizijos apklausose rinkėjai pirmenybę demokratams suteikė santykiu 51:45, su trijų procentinių punktų paklaida. Ankstesnėje, spalio 22 dieną surengtoje apklausoje demokratai pirmavo ryškiau: 55 prieš 41.

Nedidelę demokratų persvarą prieš respublikonus (47:43) parodė ir nepartinės organizacijos "Pew Research Center" apklausa, kai prieš dvi savaites rezultatas buvo 50:39 demokratų naudai. Ir čia paklaida sudaro apie 3 proc. punktus.