M.Abbasas užsiminė, kad gali atleisti vyriausybę, ir sakė, kad derybos su "Hamas" dėl vienybės vyriausybės suformavimo žlugo, nes islamistinis judėjimas atsisako sušvelninti savo poziciją Izraelio atžvilgiu.

Kova dėl valdžios sudaužė palestiniečių viltis, kad bus suformuotas vienybės kabinetas ir atšauktos Vakarų sankcijos, ir pakurstė susirėmimus tarp "Hamas" ir M.Abbaso judėjimo "Fatah" kovotojų, per kuriuos šį mėnesį žuvo 18 žmonių. Šie susirėmimai taip pat privertė būgštauti, kad palestiniečių teritorijose kils pilietinis karas.

"Artimiausiu metu turime priimti sprendimą, kuris leistų mums kuo greičiau išeiti iš šios krizės. Negalime likti tokioje padėtyje", - per spaudos konferenciją Vakarų Kranto Ramalos mieste sakė M.Abbasas.

Nuosaikusis M.Abbasas aiškiai nenurodė galimų sprendimų, tačiau jo padėjėjai teigė, kad jis gali surengti naujus rinkimus, paskirti nepaprastąją vyriausybę arba surengti referendumą, per kurį palestiniečiai nuspręstų, ką daryti.

Paklaustas, ar ketina skelbti referendumą, M.Abbasas atsakė: "Jeigu nebus konstitucinio teksto tam žingsniui, kurį svarstysiu, kreipsiuosi į žmones ir surengsiu šiuo klausimu referendumą".

Osama Hamdanas, aukštas "Hamas" pareigūnas Libane, teigė, kad M.Abbasas tiesiog paklūsta Izraeliui ir jo artimiausioms sąjungininkėms Jungtinėms Valstijoms.

"Jis daro tai, ką izraeliečiai ir amerikiečiai liepia jam daryti", - sakė jis televizijai "Al Jazeera".