Sukilėlių atakos prieš JAV vadovaujamas pajėgas Irake vyksta vidutiniškai kas 15 minučių, teigė B.Woodwardas interviu televizijos CBC laidai "60 Minutes", kuri bus parodyta sekmadienį.

"Artėjama prie taško, kai per savaitę įvyksta nuo 800 iki 900 atakų. Tai yra daugiau kaip šimtas atakų per dieną. Tai reiškia, kad mūsų pajėgos per valandą užpuolamos keturis kartus", - teigė B.Woodwardas interviu ištraukose, kurios buvo paskelbtos ketvirtadienį prieš pasirodant jo knygai apie JAV administraciją "Neigimo būklė" (State of Denial).

"Žvalgybos ekspertai prognozuoja, kad kitais metais, 2007-aisiais, padėtis blogės, o visuomenei prezidentas ir Pentagonas (sako): "O ne, viskas eis geryn", - pridūrė B.Woodwardas.

Vienas aukštas administracijos pareigūnas B.Woodwardo kaltinimuose neįžvelgė nieko nauja, "išskyrus Bobo manymą, kad jis turi verstis per galvą po to, kai Vašingtono isteblišmentas pirmąsias dvi jo knygas (apie G.W.Busho administraciją) sukritikavo kaip pernelyg švelnias".

B.Woodwardo ir jo kolegos iš "The Washington Post" Carlo Bernsteino publikacijos atliko svarbų vaidmenį išaiškinant Votergeito skandalą, kuris 1974 metais privertė atsistatydinti JAV prezidentą Richardą Nixoną.

Pasak B.Woodwardo, G.W.Bushas yra visiškai tikras, jog pasirinko teisingą politikos kryptį Irako atžvilgiu.

Autoriaus teigimu, kai G.W.Bushas pasikvietė aukštus respublikonus į Baltuosius rūmus aptarti padėties Irake, prezidentas jiems pareiškė nepasitrauksiantis, "netgi jei jį palaikys tik (žmona) Laura ir (škotų terjeras) Barney".