"Absoliučiai, 200 procentų, tai atmetu", - BBC sakė P.Musharrafas.

Tai, jog Pakistanas remia terorizmą, buvo pareikšta viename politinės strategijos dokumente, kurį parengė neįvardytas aukšto rango britų Gynybos ministerijos pareigūnas. Gavusi šį dokumentą BBC autorių apibūdino kaip asmenį, susijusį su Britanijos užsienio žvalgybos tarnyba MI6 ir birželio mėnesį dalyvavusį faktų rinkimo misijoje Pakistane.

"Netiesiogiai, per savo žvalgybos tarnybą (ISI), Pakistanas remia terorizmą ir ekstremizmą, ar tai būtų 7/7 (2005 metų liepos 7 dienos) išpuoliai Londone, ar atakos Afganistane bei Irake", - rašoma ataskaitoje.

Pastaruoju metu sustiprėjo kritika Pakistano atžvilgiu. Trečiadienį Afganistano prezidentas Hamidas Karzai per interviu CNN pareiškė, kad Talibano lyderis mula Omaras tebesislapsto Pakistane, ir kad Islamabadas turi imtis griežtesnių veiksmų prieš religines islamo mokyklas, kuriose "ruošiami ekstremistai, kupini neapykantos likusiam pasauliui".

Politinės strategijos dokumente siūloma pasitelkti Britanijos ir Pakistano kariuomenių ryšius, kad P.Musharrafas būtų įtikintas pasitraukti iš šalies vadovo posto, pripažinti laisvus rinkimus, sustabdyti armijos kišimąsi į civilių žmonių gyvenimą ir išardyti Pakistano žvalgybos tarnybą (ISI).

Vyriausiasis Pakistano kariuomenės vadas piktai reagavo į šiuos pasiūlymus. "Norėčiau pasakyti šiam Gynybos ministerijos atstovui, kad prieš tai, kai bus išardyta ISI, gal tegu išsiardo pati Gynybos ministerija", - teigė jis.

Prezidentas pažymėjo, kad Pakistano žvalgybos tarnyba ISI laimėjo "šaltąjį karą už pasaulį" ir kad ji yra "disciplinuota jėga".

"Mums nepatinka, kai kažkas patarinėja išardyti ISI, ypač Gynybos ministerija", - pridūrė jis.

P.Musharrafas teigė iškelsiantis šį klausimą per diskusijas su ministru pirmininku Tony Blairu, su kuriuo turi kalbėtis ketvirtadienį.

Britanijos Gynybos ministerijos atstovė spaudai nurodė, kad minimas dokumentas "niekaip neatspindi nei Gynybos ministerijos, nei vyriausybės požiūrio".