"Juos pagrobė pirmadienio rytą, kai jų vilkstinę maždaug už 50 kilometrų į šiaurę nuo Godė sustabdė nežinoma ginkluota gauja", - sakė Patrickas Megevandas (Patrikas Megevandas), TRKK atstovas Etiopijoje.

Jis teigė, kad iš trijų automobilių vilkstinės buvo pagrobti minėtieji du darbuotojai, o likę šeši Etiopijos Raudono Kryžiaus atstovai sugebėjo pasprukti.

"Dėl šio pagrobimo po vienuolikos metų darbo Somalio rajone sustabdėme visą savo veiklą iki atskiro pranešimo", - naujienų agentūrai AFP tvirtino organizacijos atstovas ir pridūrė, kad dedamos visos pastangos pagrobtiesiems išlaisvinti.

Anot jo, išpirkos niekas nereikalauja.

Etiopijos pareigūnai teigė žinantys apie incidentą, įvykusį tose vietovėse, kur, kaip žinoma, aktyviai veikia separatistinė sukilėlių grupuotė, pasivadinusi Ogadeno nacionalinio išlaisvinimo frontu (ONLF).

"Mes gavome informacijos, mėginame patikrinti, kas ten nutiko, - tvirtino Informacijos ministerijos atstovas Zemedkumas Tekle (Zemedkumas Teklė). - Šiuo metu nusikaltėlių tapatybės nežinome, nežinome, ar tai ONLF, ar kas kitas".