Leidinyje pateikiami žurnalistinio tyrimo apie Prancūzijos lyderių seksualinį gyvenimą faktai.

Du knygos autoriai patikrino per paskutinius 30 metų pasklidusius gandus ir šmeižto atvejus apie politikų seksualinius nuotykius. Padedami liudininkų parodymų ir dokumentalių duomenų autoriai Christophe'as Deloir‘as ir Christophe'as Dubois savo tyrimo rezultatus sudėjo į knygą, kurią sutiko išleisti prestižiniai Prancūzijoje leidybos namai „Albin Michel".

Apipylė dovanomis

Knygoje rašoma, kad žurnalistė, tapusi dviejų paskutinių Prancūzijos vadovų nesutarimų objektu, 1970 metais susipažino ir ėmė flirtuoti su F.Mitterrandu, o vėliau beprotiškai įsimylėjo J.Chiracą.

Žurnalistės ir golistų lyderio meilės istorija aštuntajame dešimtmetyje buvo ilga ir maištinga. Viena moteris, liudijusi šią istoriją knygoje, bet nenorėjusi atskleisti savo pavardės, pasakojo, kad J.Chiracas savo mylimąją nuolat lepino gėlėmis ir brangiomis dovanomis.

Moters teigimu, politikas dėl meilužės net galvojo palikti žmoną Bernadette.

Vis dėlto valstybės interesai ir politinės ambicijos nugalėjo J.Chiraco jausmus. Jis jau buvo nusitaikęs į Prancūzijos prezidento postą, o nė vienam išsiskyrusiam vyrui krėslas Eliziejaus rūmuose nebūtų pasiekiamas.

Tad sukaupęs visą drąsą J.Chiracas parašė meilužei kelių eilučių raštelį, kuriame pranešė, kad jų santykiai turi nutrūkti.

Ir vėl žurnalistė

Šiuose amžinose sekso ir politikos istorijose kartojasi kai kurie motyvai.

Dabartinis šalies vidaus reikalų ministras ir vienas pagrindinių kandidatų į Prancūzijos prezidentus 2007 metų rinkimuose Nicolas Sarkozy pernai išgyveno krizę asmeniniame gyvenime – skyrėsi su žmona Cecilia. Atspėkite, kas tapo jo naująja drauge ir guodėja? Dienraščio „Figaro" žurnalistė. Tiesa, kita nei anksčiau aprašytuose atvejuose.

Naują draugę ministras buvo net oficialiai pristatęs savo kolegoms. Tačiau pamatęs, kaip sparčiai krinta jo reitingai per skyrybas su žmona, N.Sarkozy vis dėlto nusprendė verčiau taikytis su Cecilia.

Daug epizodų, aprašytų skandalingoje knygoje, prancūzams jau buvo žinomi. Buvęs prezidentas F.Mitterrandas įėjo į istoriją dėl savo dvilypio gyvenimo. Prezidentavimo metais jis gyveno dviejose vietose: Eliziejaus rūmuose su žmona Danielle ir bute lotynų kvartale su Anne Pingeot.

Su šia moterimi prezidentas turėjo dukrą Mazarine, kurios egzistavimas ilgą laiką buvo slepiamas.

Atskiras skyrius knygoje skirtas buvusiam šalies prezidentui Valery Giscardui d'Estaingui, dėl itin aktyvaus lytinio gyvenimo draugų pravardžiuotam triušiu.