Teisėsaugos institucijų atstovai taip pat antrą dieną rengė kratas didelėje islamo mokykloje Anglijos pietuose.

Teismas sudarė galimybę policijai laikyti sulaikytuosius iki trečiadienio, kad galėtų apklausti tris iš 14 įtariamųjų, areštuotų praėjusį savaitgalį atliekant tyrimą, sakoma policijos pareiškime.

Kiti 11 žmonių galės būti specialiųjų tarnybų žinioje iki penktadienio, po to jiems turi būti arba pateiktas kaltinimas, arba jie turi būti paleisti. "Kratos vyko 17-oje namų, esančiuose Londono pietuose, rytuose ir šiaurėje," - pareiškė policijos atstovė.

Šeštadienį šaltinis teisėsaugos institucijose pranešė, kad specialiosios operacijos tikslas - surasti įtariamuosius teroristų rengimu ir verbavimu.

Pirmadienį laikraštis "The Guardian" rašo, kad policija mėgina išsiaiškinti "numanomą teroristų rengimo Didžiojoje Britanijoje tinklą".

Laikraščio duomenimis, kai kurie suimtieji yra stebimi jau kelis mėnesius, per kuriuos jie taip pat pabuvojo numanomuose teroristų rengimo centruose Ežerų krašte Anglijos šiaurės vakaruose.

Pirmadienį policija pareiškė, jog rado įrodymų, kad Britanijoje veikia keli teroristų rengimo centrai. Skotland Jardas pareiškė, jog operacija, įvykusi Londone, nesusijusi su daugiau kaip 20 žmonių areštu rugpjūtį pagal įtarimą sąmokslu, kurio tikslas buvo sprogdinti lėktuvus, skrendančius į JAV.

11-ai Britanijos musulmonų, areštuotų tada, buvo pateiktas kaltinimas sąmokslu siekiant nužudyti. Aštuoni iš jų kalbės pirmadienį kalbės per bylos nagrinėjimą teisme Londone.