Pasak jo, prezidentas per valstybinės televizijos ir radijo kanalus kalbės apie "dabartinę padėtį pasienyje" su Indija ir žingsnius, kurių ėmėsi Islamabadas.

Po praėjusių metų gruodį Indijos parlamente įvykdyto kruvino išpuolio, kurio organizavimu Delis kaltina Pakistano remiamus musulmonų ekstremistus, dvi branduolinį ginklą turinčios kaimynės pasienyje sutelkė milijonines armijas.

Įtampa dar labiau išaugo po gegužės 14 dienos išpuolio prieš Indijos kariuomenės stovyklą Kašmyre. Ilgiau nei savaitę tarp priešininkų pasienyje vyko smarkūs susišaudymai, o per savaitgalį įvykusius susirėmimus, pasak pareigūnų, abiejose pusėse žuvo 16 taikių gyventojų.

Tuo tarpu JAV prezidentas George'as W.Bushas sekmadienį paragino Pakistano prezidentas Pervezą Musharrafą imtis griežtesnių veiksmų užkirsti teroristų įsiveržimams per sieną.

"Jis turi veikti", - kalbėjo apie P.Musharrafą G.W.Buhas per bendrą spaudos konferenciją su Prancūzijos prezidentu Jacques'u Chiracu.

Pasak JAV prezidento, "jam labiau rūpi P.Musharrafo rezultatai" pasaulinėje kovoje su terorizmu nei du raketų bandymai, kuriuos savaitgalį atliko Pakistanas.

Tuo tarpu Prancūzijos vadovas patvirtino, kad jo šalis ir Jungtinės Valstijos vienodai suvokia ir taip pat ryžtingai siekia sunaikinti terorizmą.

"Mes turime vienodą supratimą ir esame vienodai pasiryžę padaryti viską, kad išnaikintume terorizmą, kuris vis dar egzistuoja ir gali smogti bet kurioje vietoje", - sakė J.Chiracas.