M.Abbasas ir "Hamas" praėjusią savaitę sutarė atnaujinti derybas dėl vienybės vyriausybės, tikėdamiesi, kad tai padės sušvelninti Vakarų pagalbos embargą, paskelbtą tam, kad "Hamas" kovotojai pripažintų Izraelio teisę egzistuoti ir atsisakytų smurto.

Palestiniečiai būgštauja, kad žlugus "Hamas" ir M.Abbaso judėjimo "Fatah" deryboms, vėl gali prasidėti kruvinos kovos dėl valdžios, kurios kilo po to, kai sausį "Hamas" per visuotinius rinkimus nugalėjo "Fatah".

"Prezidentas M.Abbasas nesiderės dėl vienybės vyriausybės sudarymo, jei nepasieks politinio susitarimo su "Hamas", - teigė "Fatah" bloko parlamente vadovas Azzamas al-Ahmadas (Azamas Ahmadas).

Pasak jo, toks susitarimas turėtų būti "paremtas aiškiu ir tiesioginiu arabų taikos iniciatyvų bei Izraelio ir palestiniečių taikos susitarimų pripažinimu".

"Fatah" siekia Gazos Ruože ir Vakarų Krante, kurį Izraelis okupavo 1967 metais per Artimųjų Rytų karą, įkurti Palestinos valstybę.

Aukšto rango "Fatah" pareigūnas Nabilas Amras pažymėjo, kad nesusitarus su "Hamas", viena išeitis M.Abbasui būtų paleisti vyriausybę ir paskirti laikinąjį technokratų kabinetą, kol bus surengti pirmalaikiai prezidento ir parlamento rinkimai.