"Karo tarp Indijos ir Pakistano galimybė yra reali ir kelia didelį nerimą, - sakė J.Straw žurnalistams. - Pasaulis negali ignoruoti šios krizės".

Kiek anksčiau pareigūnai pranešė, kad J.Straw kitos savitės pradžioje vyks į šį regioną, tačiau išsamesnės informacijos apie UR sekretoriaus kelionę nepateikė.

Įtampa tarp Indijos ir Pakistano prasidėjo po pernai gruodį įvykdyto teroristų antpuolio prieš Indijos parlamento pastatą, dėl kurio Delis kaltino Pakistane veikiančias ekstremistų grupuotes, kovojančias dėl musulmonų dominuojamos Džamu ir Kašmyro valstijos atsiskyrimo nuo Indijos.

Indijos ir Pakistano pasienyje buvo sutelkta beveik milijonas kareivių. Delis teigia, kad islamistų kovotojams leidžiama nevaržomai rengti operacijas iš Pakistano, tačiau Islamabadas tai neigia.

Karo galimybė padidėjo po praėjusią savaitę įvykdyto reido prieš Kašmyre esančią Indijos kariuomenės stovyklą, per kurį žuvo 34 žmonės, įskaitant daugelį indų kareivių žmonų bei vaikų ir kelis užpuolikus. Indija teigė, kad šį antpuolį surengė Pakistane įsikūrę ekstremistai.