A. Khatami priklauso Ekspertų asamblėjai, iš 86 dvasininkų sudarytai institucijai, kuri pagal konstituciją stebi aukščiausiojo šalies lyderio, ajatolos Ali Khamenei veiksmus.

Ginklų ekspertai teigia, kad Irano raketos "Shahab-3" gali nuskrieti daugiausia 2 tūkst. kilometrų. Tai reiškia, kad jos gali pasiekti Izraelį bei JAV karines bazes Persijos įlankoje.

JAV pareigūnai kaltina Iraną tuo, kad jis mėgina savo raketoms parūpinti branduolinius užtaisus. Iranas tvirtina nesiekiantis turėti atominių ginklų ir sako, kad branduolines technologijas vysto tik taikiems tikslams, pavyzdžiui, elektros gamybai.

Irano kariuomenės vadai kelis kartus perspėjo, jog panaudos raketas "Shahab-3", jei Iranas bus užpultas dėl savo branduolinės programos, kuri Vakarams kelia nerimą.

Vašingtonas teigia norintis Irano branduolinį konfliktą su Vakarais išspręsti diplomatinėmis priemonėmis, bet neatmeta karinių veiksmų galimybės.

Teheranas pažadėjo plėsti atominio kuro gamybą, nepaisydamas Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliucijos, raginančios iki rugpjūčio 31 dienos nutraukti branduolinę veiklą. Priešingu atveju Iranui gali būti paskelbtos sankcijos.

A. Khatami liaupsino Libano partizanų grupuotę "Hezbollah" už jos priešinimąsi Izraeliui ir teigė, kad JAV prezidentas George`as W. Bushas bei Izraelio ministras pirmininkas Ehudas Olmertas turėtų pasimokyti iš mėnesį trukusio karo.

"Sveikinu "Hezbollah" su pergale, kuri yra viso islamo pergalė. Tai gėdingas Amerikos ir sionistų režimo (Izraelio) pralaimėjimas", - sakė A. Khatami.

G. W. Bushas pirmadienį pakartojo, kad Iranas turėtų liautis rėmęs ginkluotes grupuotes Irake ir Libane.

Iranas, atsisakantis pripažinti Izraelį, tvirtina, jog tokias prieš Izraelį kovojančias grupuotes kaip "Hamas" ir "Hezbollah" remia tik morališkai ir neigia teikiantis paramą sukilėliams kaimyniniame Irake.