Tebegalioja, ir galios visą savaitgalį, nepaprasto griežtumo saugos priemonės, keleiviai vis dar negali neštis jokio rankinio bagažo. Ketvirtadienį buvo paskelbta, kad policija išaiškino planus susprogdinti kelis lėktuvus, skrendančius iš Britanijos per Atlantą.

Į oro uostus įprasta tvarka dar negrįžo, eilės vis dar didelės, tačiau atšauktų skrydžių jau mažiau ir vėlavimai ne tokie baisūs. Nors vis dar veikia, ir veiks bent jau iki sekmadienio, drakoniškos priemonės, draudžiančios rankinį bagažą ir reguliuojančios, ką galima turėti kišenėse, tačiau dabar keleiviai daugiausia atvyksta į oro uostą morališkai pasiruošę ir apsišarvavę kantrybe. Geresnis informavimas ir paprastai paaiškintos taisyklės jei ne visai panaikino įtampą ir delsimą, tai bent padėjo nugalėti sumaištį. Didžioji dalis keleivių reaguoja į sunkumus ramiai ir kantriai.

Tuo tarpu Didžiojoje Britanijoje policija gavo teismo leidimą toliau sulaikyti areštuotus 22 įtariamuosius teroristus, kurių visi yra Britanijos musulmonai. Iš Pakistano, kur areštuoti dar septyni žmonės, pranešama, kad vienas jų, Britanijos pilietis, Rashidas Raufas, įtariamas buvęs vienu pagrindinių veikėjų sąmoksle ir turėjęs ryšių su islamiškos teroro organizacijos „Al Quaidah“ veikėjais Afganistane.

Įtariamieji teroristai, laikomi Londone specializuotoje ypatingo saugumo policijos nuovadoje, liks sulaikyti bent jau iki trečiadienio. Ateinančią savaitę jiems turėtų būti pateikti kaltinimai, tačiau paties teismo proceso greitai tikėtis neverta – didžiulėje byloje bus šimtai tomų medžiagos ir dešimtys liudytojų, todėl bylos rengimas užims daug mėnesių.

Vakar Italijoje policija didelėje antiteroristinėje operacijoje sulaikė 40 asmenų, kurie šiuo metu kaltinami tik imigracijos ir turtiniais nusikaltimais, tačiau manoma, kad ir jie gali būti susiję su lėktuvo sprogdinimo sąmokslu.