Kaip rodo Viešosios nuomonės fondo surengtos apklausos rezultatai, dauguma respondentų tikisi, jog tapus šios organizacijos nare paspartėtų ekonomikos raida, pagyvėtų prekybos santykiai, padaugėtų investicijų, sustiprėtų rublio pozicijos, pakiltų žmonių gyvenimo lygis (19 proc.).

Vilčių jiems teikia ir užsienio ekonomikos, humanitariniai narystės ES padariniai: paprastesnis taptų ar net būtų panaikintas vizų režimas (1 proc.), lengviau būtų bendrauti su Europos šalimis, o tai savo ruožtu stiprintų saugumą ir stabilumą (7 proc.), Rusija taptų "labiau civilizuota" (2 proc.).

Tuo pat metu kai kurie respondentai neatmeta galimybės, jog įstojus į ES išryškėtų ir neigiamų padarinių. Pavyzdžiui, 8 proc. apklaustųjų bijo priklausomybės nuo Europos šalių.

Neigiamus ekonomikos rezultatus numato 5 proc. apklaustųjų: "būtų išstumtas rublis", "nuskurstų Rusijos gyventojai", "smuktų gamyba", "padidėtų infliacija" ir pan. Dar 3 proc. įsitikinę, kad Europos Sąjungos "valdomos" Rusijos gamtos ištekliai būtų negailestingai eksploatuojami.

Po 1 proc. respondentų būgštavo, kad narystė ES neigiamai atsilieptų Rusijos kultūrai ("iš mūsų atims kultūrą, literatūrą", "padidės ištvirkavimas") ir kad JAV įsižeis už Rusijos "išdavystę" ("Amerika gali supykti", "prarasime JAV kaip sąjungininkes").