Tarp sulaikytųjų yra populiaraus Londono bulvarinio laikraščio "The News of the World" redaktorius Clive'as Goodmanas, patvirtino laikraštis. Kiti du nėra žurnalistai, bet kokia jų profesija, kol kas neaišku.

Policija taip pat atliko kratą "News International", kuriai priklauso "The News of the World", būstinėje.

Kaip pranešė Skotland Jardas, bylą dėl pokalbių pasiklausymo tiria jo kovos su terorizmu padalinys, nes įtariamųjų veiksmai galėjo sukelti grėsmę karališkosios šeimos narių ir žinomų politikų saugumui.

Tyrimas prasidėjo praėjusių metų gruodį, kai trys princo Charleso oficialios rezidencijos darbuotojai įtarė kažką negera ir pasiskundė policijai.

Buvo nustatyta, kad ilgą laiką įtariamieji galėjo klausytis princo Charleso pavaldinių pokalbių telefonu. Kol kas neaišku, ar taip pat buvo pasiklausoma ir sosto įpėdinio pokalbių, bet, kaip pranešė Britanijos spauda, dėl neteisėtų veiksmų galėjo nukentėti kai kurie vyriausybės nariai.

"The News of the World" yra pagarsėjęs skandalingais "tyrimais", dėl kurių ne kartą vyko teismai.

Pavasarį, šio bulvarinio laikraščio korespondentas, dėdamasis esąs arabų šeichas, įrašė Sveno-Gorano Erikssono - tuometinio Anglijos futbolo rinktinės trenerio - teigimus apie korupciją Pirmojoje lygoje. O neseniai Heather Mills, sero Paulo McCartney žmona, ką tik išsiskyrusi su buvusiu "bitlu", pareiškė ketinanti teisme paneigti šio laikraščio teigimus, kad ji neva jaunystėje dirbo elitine prostitute.

Britanijos karališkoji šeima ir konkrečiai - princas Charlesas jau yra nukentėję nuo pokalbių pasiklausymų.

1993 metų į spaudą pateko Charleso - tada dar princesės Dianos vyro - intymaus pokalbio su dabartine jo žmona Camilla Parker Bowles įrašas. Manoma, kad šį pokalbį įrašė radijo mėgėjas specialia aparatūra.

Anksčiau kitas radijo mėgėjas įrašė ir perdavė žurnalistams Dianos pokalbį su jos draugu Jamesu Gilbey, kuris prisipažino, kad ją myli.