Visi keturi asmenys buvo sulaikyti atliekant operaciją Sal Kalajaus kaime, Chosto provincijoje. "Misija buvo sėkminga", - sakė atstovas spaudai, tačiau nenurodė įtariamųjų pavardžių ir jų tautybės.

"Operacijos tikslas buvo sugauti "al Qaeda" narius, kurie prisidėjo rengiant išpuolius prieš afganus ir rytų Afganistane veikiančias koalicines pajėgas", - pridūrė jis.

Talibų sukilėliai ir juos remiantys "al Qaeda" kovotojai aktyviausiai veikia rytų ir pietų Afganistano regionuose, kur juos stipriai remia vietos gyventojai.

NATO pajėgos ateinančią savaitę rengiasi perimti saugumo kontrolę šalies pietuose, įgyvendindamos kone didžiausią aljanso misiją per daugiau kaip 50 metų siekiančią jo gyvavimo istoriją.

Koalicinių pajėgų atstovas taip pat sakė, jog per reidą kovotojų slėptuvėje buvo konfiskuoti du Kalašnikovo automatai AK-47 ir krepšys su dokumentais.

Nuo šių metų pradžios per talibų sukilėlių atakas ir JAV vadovaujamų koalicinių pajėgų kovines operacijas Afganistane jau žuvo daugiau kaip 1 700 žmonių, daugiausia - šalies pietuose. Tai kruviniausias laikotarpis Afganistane nuo pat 2001 metų, kai buvo nuvertas Talibano režimas.

Koalicinių pajėgų atstovai teigia nuo šių metų birželio pradžios nukovę daugiau kaip 600 talibų sukilėlių.