Kaip ir per Irako karą, T.Blairas besąlygiškai palaiko Vašingtoną dėl Izraelio ir "Hizbollah" konflikto ir, atsisakydamas paraginti tuoj pat nutraukti ugnį, nepaiso arabų šalių ir sąjungininkių Europoje pozicijos.

T.Blairas sakė norintis, kad žudymas liautųsi, bet tvirtina, jog ugnies nutraukimas bus veiksmingas tik tuo atveju, jei pirma bus sudarytos sąlygos, kurios užtikrins, kad abi šalys jį gerbs.

T.Blairo, kurio populiarumą jau sumažino jo pozicija dėl Irako, nusistatymas pakurstė kritiką, kad jis aklai seka Vašingtonu ir nepakankamai stengiasi nutraukti civilių gyventojų žudymą.

"Atsisakau sutikti su pozicija televiziją žiūrinčio žmogaus, (kuris) garsiai nešaukia tuoj pat nutraukti ugnį Libane. Tačiau mūsų vyriausybė ir JAV (vyriausybė) neįpareigojamais žodžiais praslydo pro šią tragediją", - žurnalo "The New Statesman" šios savaitės numeryje rašė Stephenas Wallas, buvęs T.Blairo patarėjas užsienio politikos klausimais.

T.Blairo vyriausybė "pernelyg greitai užmiršo faktą, kad Britanijos interesai ir JAV (interesai) nėra tapatūs", - pažymėjo S.Wallas.

Pagalbos agentūros "Oxfam" ir "Save the Children" yra tarp 14 organizacijų, britų laikraščiuose penktadienį per visą puslapį spausdinančių pareiškimą, kuriuo smerkiama T.Blairo politika, o jis pats raginamas per susitikimą su G.W.Bushu pasinaudoti proga ir viešai paraginti nedelsiant nutraukti kovas, jau pareikalavusias, Libano teigimu, iki 600 žmonių gyvybių.

Tačiau T.Blairas savo pozicijos tikriausiai nekeis. G.W.Bushas ir T.Blairas "aptars plano pasiekti ugnies nutraukimą pagrindinius elementus", sakė britų ministro pirmininko atstovas.

T.Blairas kažkada ryžtingiau veikė tarptautinėje arenoje, bet jo autoritetas smuktelėjo dėl smurto Artimuosiuose Rytuose.

Britų laikraščiai praėjusią savaitę T.Blairą išvadino JAV pudeliu, nes viršūnių susitikime per privatų spontanišką pasikalbėjimą su G.W.Bushu, kuris atsitiktinai buvo įrašytas, britų ministras pirmininkas pasisiūlė nuvažiuoti į Artimuosius Rytus ir pabandyti sustabdyti karo veiksmus, o G.W.Bushas jo pasiūlymą atmetė ir pareiškė, kad į Artimuosius Rytus važiuos jo valstybės sekretorė Condoleezza Rice.