M. Singhas šią mintį išsakė apsilankęs Indijos finansų sostinėje Mumbajuje po antradienio sprogimų.

„Be to, esame tikri, kad [...] teroristinius modulius kursto, įkvepia ir remia užsienyje esantys elementai“, – tvirtino Indijos premjeras.

Policijos teigimu, per sprogimus žuvo beveik 180 žmonių.

M. Singho įsitikinimu, „teroro aktai“ yra „niekingi desperatiškų žmonių vykdomi aktai“.

„Užtikrindami, kad teroristiniai elementai Indijoje būtų neutralizuojami, mes nepaliksime akmens ant akmens“, – per spaudos konferenciją žurnalistams pabrėžė Indijos ministras pirmininkas.

Indija įtaria, kad prie sprogimų prisidėjo Pakistanas

Indijos pareigūnai teigė įtariantys, kad prie šios savaitės sprogimų Mumbajuje prisidėjo Pakistano slaptosios žvalgybos tarnybos.

Po antradienio sprogimų traukiniuose, per kuriuos žuvo 179 žmonės, o dar šimtai buvo sužeisti, policija tęsė reidus Mumbajuje ir aplinkiniuose rajonuose. Ketvirtadienį Indijos pareigūnai pagrindine šių išpuolių įtariamąja įvardijo Pakistano karinę grupuotę "Lashkar-e-Taiba" ("Pamaldžiųjų kariaunos")

Islamabadas paneigė turėjęs kokį nors vaidmenį rengiant šiuos sprogimus, o Pakistano prezidentas Pervezas Musharrafas ketvirtadienį net pasisiūlė padėti Indijai ištirti šias atakas.

Tyrimą atliekantys pareigūnai nurodė tiriantys skambučius į užsienį, konkrečiai - į Pakistaną. Iš taksofonų būdelių buvo skambinta iš karto po sprogimų.

Indijos laikraščiai ir televizijos paskelbė vieno iš trijų vyrų, ieškomų dėl šių sprogimų, atvaizdą.

Tačiau policininkai tvirtina, kad ieškomi asmenys yra tik keli iš daugybės įtariamųjų, kuriuos policija nori apklausti, ir kad kol kas jiems nėra pateikti jokie konkretūs kaltinimai.

"Galime pasakyti, kad dalyvavo vietos žmonės, galbūt remiami iš užsienio", - pažymėjo Mumbajaus policijos antiteroristinio būrio vadas K.P.Raghuvanshi.

Pareigūnai tiria galimus ryšius tarp gegužės mėnesį netoli Mumbajaus esančiame mieste konfiskuotų plastikinių sprogmenų RDX, kurie, kaip manoma, buvo panaudoti ir per šios savaitės išpuolius, ir vasario mėnesio kaimyninės Gudžarato valstijos traukinyje nugriaudėjusio sprogimo.

"Atrodo, kad šiuos tris incidentus vienija bendras modulis", - Delyje sakė aukštas Vidaus reikalų ministerijos pareigūnas, nesutikęs atskleisti savo pavardės.

"ISIJ aktyvistai veikiausiai padėjo, bet planas buvo ISI", - teigė jis, galvoje turėdamas uždraustą Indijos studentų islamo judėjimą ir Pakistano tarpžinybinę žvalgybos tarnybą (Inter-Services Intelligence).

Indijos patarėjas nacionalinio saugumo klausimais M.K.Narayananas ketvirtadienį per ministrų kabineto susirinkimą taip pat teigė, jog tyrimai rodo, kad prie sprogimų pirštus prikišo Pakistano žvalgyba, pažymėjo pareigūnas.

Sprogimai Mumbajuje nugriaudėjo 11 minučių laikotarpiu ir priminė sprogimų serijas Madrido ir Londono traukiniuose, surengtas per pastaruosius dvejus metus.