Ryte atskridusį G.Schroederį pasitiko H.Karzai, karinis orkestras sugrojo Vokietijos himną. Tarp aukštų Vokietijos kanclerį pasitikusių pareigūnų buvo ir Afganistano užsienio reikalų ministras Abdullah Abdullah.

G.Schroederis vieną dieną užtruksiančio vizito metu taip pat susitiks su šalyje dislokuotų Vokietijos karių vadais. Šiuo metu Afganistane yra 1 163 Vokietijos kariai, kurių 1 050 dislokuota Kabule.

Vokiečių kariai tarnauja britų vadovaujamose Tarptautinėse saugumo pagalbos pajėgose (ISAF), kurios Kabule buvo dislokuotos gruodį.

G.Schroederį lydi 10 verslininkų delegacija ir Vokietijos futbolo legenda Franzas Beckenbaueris, remiantis Afganistano pastangas atkurti savo sporto infrastruktūrą.

Vokietijos vyriausybės atstovas spaudai sakė, kad G.Schroederis su H.Karzai kalbėsis apie Afganistano atstatymą ir apie būsimąją Loją Džirgą, tradicinės afganų genčių seniūnų bei religinių lyderių didžiosios tarybos susirinkimą, kuris kitą mėnesį dvejiems metams turi paskirti pereinamąją Afganistano vyriausybę.

Po susitikimo su H.Karzai G.Schroederis su mandagumo vizitu apsilankys pas buvusį Afganistano karalių Mohammadą Zahirą Shahą, kuris praėjusį mėnesį po 29 metų tremties Italijoje grįžo į tėvynę.

Nuo Talibano nušalinimo pernai lapkritį iš Vakarų vadovų Afganistane iki šiol apsilankė tik britų premjeras Tony Blairas.

G.Schroederis taip pat kalbėsis su Jungtinių Tautų specialiuoju pasiuntiniu Afganistane Lakhdaru Brahimi.

Apsilankyti Afganistane G.Schroederį pakvietė laikinosios vyriausybės lyderis H.Karzai. Kovo mėnesį jis buvo atvykęs į Berlyną su dviejų dienų vizitu. Tada abu lyderiai pasirašė savitarpio supratimo memorandumą dėl Afganistano infrastruktūros pagerinimo, ypač telekomunikacijų srityje.

Tarp 10 G.Schroederį lydinčių verslininkų yra statybos firmos "Hochtief" vadovas bei kompanijos "Siemens" valdybos nariai. Delegacija ketina apsilankyti mergaičių mokykloje bei Vokietijos lėšomis įsteigtoje policijos pareigūnus rengiančioje akademijoje.

Iš Kabulo G.Schroederis keliaus į Uzbekistano sostinę Taškentą, kur susitiks su šios šalies prezidentu Islamu Karimovu.