J.Tymošenko parlamente pabrėžė, kad politinės jėgos parlamente sutarė, jog būtina keisti valdžios ir opozicijos darbo sistemą ir nustatyti opozicijos darbo taisykles nesusiejant su kuria nors konkrečia politine jėga.

J.Tymošenko pranešė, kad "šiandien opozicijai suteikiami konkretūs ir realūs valdžios kontrolės svertai".

Pasak jos, buvo pasiūlyta nustatyti, kad valdžia formuoja šalies raidos strategiją, ją įgyvendina ir yra atsakinga už tai ir parlamentui bei opozicijai, ir Ukrainos žmonėms. O opozicija, savo ruožtu, turi teisę į bet kurią kontrolės sistemą, kuri bus sukurta.

Taigi, sakė J.Tymošenko, parlamentiniai komitetai dalijami į dvi dalis - opozicijai ir daugumai priskirtus komitetus.

Ji taip pat pabrėžė, kad opozicijai bus perleisti visaverčiai komitetai su visomis funkcijomis - įstatymų leidimo, organizacine ir kontrolės. Tai bus nuolatos veikiantys komitetai, kuriuose dirbs visų parlamentinių frakcijų deputatai, pažymėjo J.Tymošenko.

Tuo pat metu, pasak jos, komitetai dar gaus ir papildomą kontrolės statusą.

J.Tymošenko pranešė, kad opozicijai bus pasiūlytas Reglamento komitetas, Žodžio laisvės, Nacionalinių mažumų reikalų, Teisėsaugos institucijų ir ginkluotųjų pajėgų veiklos, Ekologinės politikos ir gamtos išteklių naudojimo, Teisingumo sistemos funkcionavimo, Privatizacijos, Valstybės reguliavimo politikos, taip pat Pramonininkų, verslininkų ir investuotojų veiklos kontrolės komitetai.

Pasak bloko lyderės, koalicija pasirengusi keisti reglamentą, išplėsdama opozicijos teises. Ji taip pat pasirengusi įstatymo dėl parlamento komitetų pataisoms, kurios "kartą ir visiems laikams" priskirs opozicijai konkrečius komitetus.