Rytinį posėdį apie 11 val. vietos (ir Lietuvos) laiku pradėjo parlamento laikinojo prezidiumo narys, Julijos Tymošenko bloko atstovas Oleksandras Turčinovas.

Dalyvauti posėdyje užsiregistravo 437 iš 450 liaudies deputatų.

Opozicinės Regionų partijos lyderis Viktoras Janukovičius ketvirtadienį perskaitė susitarimo su "oranžine" koalicija tekstą, kuris sudaro galimybes nutraukti Rados darbo blokavimą ir pradėti parlamento vadovybės formavimą.

"Praktiškai visi Regionų partijos reikalavimai patenkinti. Mes nebeblokuosime Aukščiausiosios Rados darbo ir Aukščiausioji Rada pradės darbą plenariniu režimu", - sakė V.Janukovičius.

Regionų partija reikalavo, kad Rados pirmininkas būtų renkamas remiantis reglamentu ir konstitucija, tai yra, slaptu balsavimu, atmetant bet kokią galimybę balsuoti urmu. Partija taip pat reikalauja parlamentiniais komitetais pasidalyti pagal proporcinio atstovavimo visose deputatų frakcijose principą.

Regionų partijos atstovai parlamento darbą blokuoti pradėjo birželio 27-ąją. Šiai frakcijai priklauso 186 deputatai. Radoje iš viso posėdžiauja 450 parlamentarai.

Ketvirtadienį Radoje gali būti balsuojama dėl parlamentinių komitetų patvirtinimo ir kandidatūrų į parlamento pirmininko pareigas iškėlimo.