"Mes pasiruošę parlamento paleidimui ir naujiems rinkimams į Aukščiausiąją Radą. Manome, kad žmonės mus palaikys", - sakė V.Janukovičius, šeštadienį Dnepropetrovske dalyvaudamas Regionų partijos deputatų suvažiavime.

Pasak V.Janukovičiaus, Regionų partija nėra jėgos metodų politinėje kovoje šalininkė. "Tačiau mes nepradėjome abejingai stebėti, kaip Radoje kuriasi mums parlamento rinkimus faktiškai pralaimėjusių jėgų diktatūra. Priešingu atveju mes pasieksime, kad būtų paleistas parlamentas ir paskelbti nauji rinkimai", - teigė jis.

Per pokalbį su žurnalistais V.Janukovičius taip pat sakė, kad Regionų partija turi būti pasirengusi pilietinio nepaklusnumo akcijai, jei bus ignoruojami įstatymų reikalavimai.

Kalbėdamas iš tribūnos, Regionų partijos lyderis pažymėjo, jog padėties dramatizmas slypi tame, kad nė viena iš šiandien oponuojančių politinių jėgų per rinkimus į parlamentą ir vietos tarybas negavo aiškios daugumos.

"Tai išbalansavo visą valdžios sistemą, paaštrino visas socialines bei ekonomines problemas, kurias sukėlė vadinamoji "oranžinė" revoliucija, o galiausiai pagilino ekonominę ir politinę krizę", - sakė jis.