1. Kokia yra sėkmingo verslo paslaptis?
Mano verslas susideda iš kelių veiklų. Su kolegomis esame įkūrę „Scuare-production house”, aš esu prodiuseris. Taip pat jau 6 metus profesionaliai skraidau dronais, filmuoju reklamas, muzikinius klipus. Manau, jog verslo sėkmę dažniausiai lemia nuoširdi komunikacija su klientais. Svarbu ne tik įsigilinti į kliento norus, tačiau ir sužinoti, kas jam mūsų atliktame darbe patiko, o kas ne. Kitaip tariant - gauti atsiliepimą po darbų, kad po to galėtum įvertinti, ką padarei gerai, o kur dar galima pasitempti. Manau, kad tai yra esminis dalykas, norint jog tavo verslas nuolatos tobulėtų.

2. Kaip manote, ar jūsų verslas turi poveikį visuomenei?
Man tekę dalintis savo patirtimi dronų versle ne viename renginyje. Dažnai mane pakviečia į vaikų stovyklas, mokyklas, jog dar mokiniams galėčiau papasakoti apie dronų galimybes ateityje. Dronai - tai nuolatos tobulėjanti technologija, kuri gali būti naudojama ne tik filmavimuose. Specialioms misijoms esu įsigijęs droną su termovizoriumi - jis gali būti naudojamas paieškos darbams. Prieš metus turėjau galimybę pasidalinti savo patirtimi su Lietuvos pasienio tarnyba, ir jiems perduoti savo turėtas žinias. Tokiu būdu jaučiuosi prisidėdamas prie mūsų šalies saugumo. Tad kalbėti renginiuose ir vesti mokymus - man visada labai gera.

3. Kuri knyga, tinklalaidė, interviu ar kažkas, ką perskaitėte, jums paliko didžiausią įspūdį?
Atvirai kalbant, daug knygų nesu perskaitęs, tačiau dabar skaitau Ray Dalio – „Principai”. Knyga man patinka, nes yra „pamokanti”. Knygos autorius nesikoncentruoja į kokrenčią istoriją, tačiau dėsto savo pamąstymus apie daugelį dalykų, kuriuos sutiko gyvenime. Taip pat man labai patinka Skirmano Malinausko kuriami podcast‘ai. Jo daromi tyrimai man atrodo labai reikšmingi mūsų visuomenei.

4. Ar tai, kad esate vyras, turėjo įtakos jūsų verslo sėkmei?
Ne, manau verslo sėkmė priklauso nuo užsidegimo ir noro pasiekti tam tikrus tikslus.

5. Kaip savo verslo vystymas pakeitė jūsų gyvenimą?
Verslas dienos rutina keičia taip, jog tu neturi įprasto darbo grafiko. Kartais, tai labai džiugina, nes yra mažai monotonijos - vieną dieną tu planuoji filmavimą, kitą - dalyvauji filmavime, o dar vėliau - dirbi kartu su komanda prie klipo post-produkcijos. Tačiau kartais būna, jog truputi pervargstu - filmavimai kartais vyksta naktį, arba būna labai sudėtingi pasiruošiamieji darbai, kuriems reikia investuoti daug savo laiko. Iš šono gali atrodyti, jog darbas versle yra lankstus ir malonus, tačiau kartais suderinti visus darbus ir poilsį būna išties sunku.

6. Kuris žmogus jus įkvepia labiausiai? Kodėl?
Neturiu išsirinkęs vieno žmogaus, kuris man būtų idealas. Turiu nemažai žmonių kuriais labai žaviuosi. Mano manymu, nereikėtų išsirinkti konkrečiai vieno žmogaus ir sekti jo pavyzdžiu. Manyčiau, jog reikia turėti kelis idealus ir iš jų stengtis pasisemti tai, kas geriausio.

7. Kokias tris savybes turi turėti sėkmingas vyras? Kodėl?
Atkaklumas, kantrybė ir kūrybiškumas. Manau, jog svarbiausia nepasiduoti tada, kai atrodo jau viskas prarasta - reikia būti atkakliam ir kantriam, stengtis siekti savo tikslo. O kai vis nepavyksta - pabandyti į situaciją pasižiūrėti kūrybiškai. Kartais teisingi sprendimai ateina labai netikėtai ir pažiūrėjus į situacija iš kitos pusės.

8. Koks yra linksmiausias dalykas, kuris jums nutiko pastaruoju metu?
Paskutiniu metu linksmų dalykų man nenutiko. Nors norėtusi ir išvengti geopolitinės situacijos temos, tačiau pastarasis laikotarpis yra labai įtemptas ir reikalaujantis susikaupimo.

9. Kas jums padėjo tapti tokiu vyru, kokiu esate šiandien?
Visų pirma tai šeima. Mano sesė yra vyresnė už mane ir ji nuo pat mažų dienų mane paskatino dalyvauti įvairuose renginiuose, stovyklose verslo ir kūrybiškumo tematika. Man tai labai daug davė. Tuomet kolegos, su kuriais pradėjome verslą. Nuo pat pirmų mūsų darbų stengėmės mokytis vieni iš kitų, analizuoti savo klaidas, duoti vieni kitiems patarimų. Tai labai prisidėjo prie mūsų komando tobulėjimo.

10. Kas jus įkvepia?
Sėkmingai atlikti darbai, kurie džiugina ir klientus. Nors retai būnu pilnai patenkintas savo darbais, tačiau kai tai įvyksta - ir dar klientas būna patenkintas - tai pati didžiausia motyvacija kurti ir dirbti toliau!

11. Kokia citata jus motyvuoja gyvenime?
What doesn't kill you - makes you stronger!

12. Ką patartumėte tiems, kurie kuria savo verslą?
Nebijoti klįsti. Aš manau, kad žmogus geriausiai išmoksta pamokas kai jis suklįsta. Tad kuriant verslą klaidos yra neišvengiamos, o svarbiausias dalykas, suprasti kodėl suklydai ir ką gali padaryti kitą kartą kitaip, kad vėl nesuklystum.

13. Kaip manote, ar žmogus gali sukurti sėkmingą verslą permainų ar krizės metu?
Taip! Mano nuomone, verslas dažniausiai tenkina kažkokį kliento poreikį arba sprendžia kažkokią problema. Šių dienų pasaulyje, turime iškylančių vis naujų problemų, tad iš tų problemų sprendimų visada gali gimti kažkoks verslas!