Svarbiausia – nebijoti pabandyti

Prekybos centre „Rimi Šiltnamiai“ salės darbuotoju dirbantis Egidijus sako, kad gyvenimo aprašymas nėra pagrindinis pagalbininkas ieškant darbo, o tai įrodo ir jo paties patirtis. Jauno vyro teigimu, svarbiausia parodyti motyvaciją dirbti ir nepabijoti tiesiogiai susisiekti su darbdaviu.

„Šalia mano namų buvo statomas „Rimi“ prekybos centras, o aš kaip tik tuo metu ieškojau darbo, tad nusprendžiau tiesiog ateiti pasikalbėti su prekybos centro vadove: galbūt pavyks įsidarbinti. Turėjau panašios darbo patirties ir anksčiau, todėl nepabijojau užeiti ir paklausti, ar yra laisvų darbo vietų", – pasakoja Egidijus.

Tą kartą prekybos centro vadovė Egidijui darbo pasiūlyti negalėjo, nes parduotuvėje nebuvo laisvų darbo vietų, tačiau vyras nenusiminė, paliko savo telefono numerį ir paprašė paskambinti, jei prireiks darbuotojų.

Egidijus Mazaliūnas

Prioritetas – darbas arčiau namų

Netrukus Egidijus sulaukė jį pradžiuginusio skambučio: „Parduotuvės, į kurią norėjau įsidarbinti, vadovė kaip tik pranešė apie atsilaisvinusią darbo vietą ir pasiūlė atvykti pasikalbėti dar kartą. Antrojo pokalbio metu ir buvau pakviestas prisijungti prie kolektyvo, sutarėme dėl mano darbo pradžios, sąlygų ir grafiko.

Nors tuo metu jau dirbau kitame prekybos centre, tačiau norėjau, kad darbas būtų arčiau namų, todėl ,,Rimi" buvo mano prioritetas“, – prisimena vyras.

Pasakodamas apie salės darbuotojo patirtį, Egidijus kaip privalumą pamini, kad kiekviena darbo diena skirtinga. „Man patinka lankstus darbo grafikas: galiu pasirinkti vieną dieną dirbti nuo pat ryto, o kitą – vakare. Kaip salės darbuotojas atsakau už prekybos salės tvarką, pasirūpinu, kad lentynose nebūtų prekių trūkumo, o svarbiausia, kad klientai liktų patenkinti mano darbu, o aš pats savimi. Žinoma, kaip ir visuose darbuose, taip ir čia, pasitaiko įvairių iššūkių, tačiau manau, kad svarbiausia – draugiškai bendrauti su klientais, kad jie visada čia sugrįžtų ir jaustųsi greitai, maloniai ir profesionaliai aptarnauti“, pastebi Egidijus Mazaliūnas.

Šaltinis
Temos
Projektas „Vertinantiems įvairovę“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)