Iš pirkėjos į direktores

Malonu dirbti darbovietėje, kuri tau patraukli atrodė dar iki įsidarbinimo, – sako N. Baniūnienė ir neslepia – prieš tapdama kelių „Rimi" parduotuvių direktorė, tokias pačias pareigas užėmė kitame prekybos tinkle.

„Sienos kaip ir visur – keturios, bet namai jau kiti, – juokiasi pašnekovė, pasakodama apie prieš dvejus metus priimtą sprendimą dirbti naujoje vietoje. – Mane visuomet žavėjo „Rimi" dirbantys besišypsantys ir paslaugūs žmonės, švara ir tvarka parduotuvėse, kokybiškos prekės bei maloni apsipirkimo patirtis."

Kiekvienoje darbovietėje pučia savi vėjai, tačiau Natalija tikina – nepaisant vadovų kasdien laukiančių iššūkių, naujame kolektyve ji niekada nesijautė viena. Pagalba, pagarba ir geri kolektyvo santykiai – vertybės, kurias, pasak pašnekovės, „Rimi" puoselėja labiausiai.

„Rimi" kiekvienam savo darbuotojui suteikia galimybę tobulėti ir kopti karjeros laiptais, tereikia noro ir vizijos – visos durys yra atvirtos. Mūsų komandoje neįprasta pabrėžti savo statusą, todėl visi bendrauja kaip lygus su lygiu, nesvarbu, kokias pareigas užimi – vadovauji parduotuvei ar aptarnauji klientus. Mūsų tikslas – geri rezultatai, ir prie to tikslo prisidedame kiekvienas", – sako Natalija.

Geri rezultatai – komandos nuopelnas

Geras tarpusavio ryšys ir pasitikėjimas komandoje – svarbiausi dalykai, leidžiantys pasiekti užsibrėžtus tikslus, – įsitikinusi Natalija. Vis tik neslėpkime – vadovui tenka ypatinga atsakomybė. Net trijose parduotuvėse suktis spėjanti Natalija atsakomybės nesibaimina ir, regis, su viskuo puikiai tvarkosi.

„Darbe man svarbiausi yra žmonės, todėl daug savo laiko investuoju į darbuotojų mokymą, jų kompetencijų kėlimą. Labai džiaugiuosi, kad mano komandos nariai noriai mokosi ir vertina žinias bei naujas patirtis. Žinau, kad net ir man nesant, jie kuo puikiausiai susitvarko su visomis užduotimis, tad tikrai galiu jais pasitikėti. Jei ne tokia puiki komanda, vadovauti trims parduotuvėms vienu metu tikrai negalėčiau", – neslepia Natalija.

Išlaikyti gražius santykius su darbuotojais N. Baniūnienei padeda svarbiausia taisyklė – net ir kritinėmis situacijomis nepamiršti žmogiškumo ir pastabas išsakyti ne kaip priekaištą, o motyvuojančią paskatą tobulėti ir augti profesinėje srityje.

„Nemeluosiu, ne iš karto ir pati išmokau priimti pastabas. Tačiau laikui bėgant supratau, kad tinkamai išsakytos pastabos mums leidžia pasiekti geresnius rezultatus, užsibrėžti aukštesnius standartus. Profesionalus komandos darbas yra geriausias tavo, kaip vadovo, įvertinimas", – sako Natalija.

Vos prieš porą savaičių pradėjusi vadovauti naujai duris atvėrusiai „Rimi" parduotuvei Zujūnuose, pašnekovė nėrė į naujus iššūkius, kurių, nė kiek neslepia, tikrai netrūksta.: „Galima sakyti, viską tenka pradėti nuo nulio. Kolektyvas naujas, tad reikia su kiekvienu susipažinti, pastebėti stipriąsias ir silpnąsias vietas – ką kiekvienas geriausiai moka, kuriose vietose galėtų sustiprinti savo įgūdžius. Man labai svarbu, kad darbuotojai jaustų pozityvų dėmesį, žinotų, kad jų indėlis į bendrą rezultatą matomas".

Viskas priklauso nuo požiūrio

Vadovavimas parduotuvėms – ne vienintelė N. Baniūnienės veikla „Rimi" prekybos tinkle. Moteris yra atsakinga už bendradarbiavimą su vietos bendruomenėmis, organizuoja ir prisideda prie įvairių švenčių ir renginių organizavimo.

Galvojantiems, kad visas N. Baniūnienės gyvenimas sukasi vien apie darbą, apsigauti nereikėtų. „Kai moki planuoti, tai ir laiko poilsiui tikrai lieka", – šypsosi Natalija, laisvalaikį įprastai leidžianti su šeima, keliaudama ar mėgaudamasi landšafto dizainu. Nestokoti pozityvumo, energijos ir idėjų pašnekovei padeda viena taisyklė, kuria ji vadovaujasi tiek darbe, tiek ir asmeniniame gyvenime.

„Susipažinusi su nauju žmogumi, pirmiausia stengiuosi įžvelgti jo gerąsias savybes. Kiekvienas iš mūsų turime ir pliusų, ir minusų, nei vienas nesame tobulas. Tačiau aš visada pradedu nuo pliusų ir tai turi tiesiog stebuklingą poveikį – matydamas, kad pastebi jo teigiamas puses, kiekvienas nori tapti dar geresniu ir tobulėti. Vadovaujantis tokiu požiūriu dirbti, gyventi ir siekti savo tikslų kur kas lengviau", – tikina „Rimi" parduotuvių vadovė.