Jau pirmaisiais mėnesiais – neribotos tobulėjimo galimybės

„Omniva“ IT skyriuje Kaune dirbantis Evaldas puikiai prisimena darbo pokalbį. Išgirsta informacija apie įmonėje vykstančius procesus ir IT komandos misiją iškart sužadino smalsumą. Darbą jis pradėjo backend programuotojo pozicijoje, tačiau dabar tenka padirbėti ir su frontend sistemomis, atlikti sistemų vystymo ir tobulinimo užduotis.

„Studijavau programų sistemas Kauno technologijos universitete. Taip pat baigiau Devbridge akademiją. Prieš ateidamas į „Omniva“, įgijau 2 metų patirtį dirbdamas su skrydžių, viešbučių ir automobilių nuomos paieškos sistema visame pasaulyje veikiančioje įmonėje. Siuntų pristatymas ir logistika man visuomet buvo sritis, kuria domėjausi ir kurioje norėjau pritaikyti savo IT žinias. Darbas yra dinamiškas. Esame atsakingi už tarptautinę logistiką, turime užtikrinti, kad visos siuntų logistikos grandys atitiktų tarptautinius standartus“, – dalijosi pirmaisiais įspūdžiais Evaldas.

IT specialistas džiaugiasi, kad nuo pat pirmųjų dienų talentinga komanda jį priėmė draugiškai ir padėjo jaustis komandos dalimi. Čia puikiai balansuojama tarp komandinio ir individualaus darbo. Papildomą komfortą teikia hibridinis darbo modelis – galimybė dirbti iš namų.

Metodą dirbti „misijomis“ E. Mikalauskas vertina kaip unikalią tobulėjimo galimybę.

Motyvuoja iššūkiai

„Darbe man svarbiausia, kad nestigtų iššūkių ir galimybių tobulėti, augti kaip specialistui. Mane motyvuoja, kad čia galiu išsakyti savo nuomonę ir ji priimama, palaikoma, aptariama su visa komanda. Ypač įkvepia vykdomos misijos, iškelti tikslai. Toks darbo metodas leidžia susikoncentruoti, efektyviai veikti ir pakankamai greitai pamatyti rezultatą. Man patinka, kad su kiekviena užduotimi gaunu galimybę išbandyti įvairias sistemas. Mano pirmoji misija buvo tobulinti įmonės vidines, pašto paslaugų sistemas bei integracijas su vienu iš didžiausių partnerių Kinijoje“, – komentavo Evaldas.

Misijų sistema, taikoma „Omniva“ grupėje, pasak IT inžinierių komandų vadovės Kristel Leisalu, jungia visą komandą siekiant konkretaus tikslo. „Misijos komandą“ paprastai sudaro produktų vadovas, dizaineris ir keli inžinieriai. Per visą paskirtą laikotarpį nariai sutelkia dėmesį tik į misiją, atidėdami visas kitas užduotis, o ją užbaigę grįžta į savo komandas.

Misijų sistema suteikia galimybę dalyvauti įvairiose komandinėse, taip pat tarpkomandinėse misijose. Inžinieriai vadovauja misijoms, tai suteikia galimybę tobulinti lyderystės įgūdžius saugioje aplinkoje.

IT komandą vienija noras dalintis patirtimi ir augti.

Kokių kandidatų ieško „Omniva“ ir kodėl verta prisijungti?

Pasak K. Leisalu, nauji komandos nariai priskiriami konkrečioms komandoms. Ieškant naujų talentų ir vykdant atrankas labai svarbus yra kultūrinis suderinamumas, kandidatų mąstysena ir noras augti. Įdarbinimo procese siekiama rasti pusiausvyrą, kad kandidatai suprastų įmonės viziją ir darbo būdus, o vykdantys atranką įvertintų jų tinkamumą, mąstymą ir įgūdžius. Atrankos procesas apima pokalbius su darbdaviais, inžinierių vadovais, techninių žinių vertinimą ir susitikimus su komanda.

„Tai unikalus logistikos, modernių technologijų ir nuolatinio bendravimo su artimais klientais derinys. Ši įvairovė sukuria puikias asmeninio ir profesinio tobulėjimo galimybes. Vykdome reikšmingus pokyčius, kurie įkvepia būti jų dalimi ir prisidėti prie kažko naujo kūrimo“, – pasakoja „Omniva“ IT inžinierių komandų vadovė K. Leisalu.