Pasak bendrovės partnerio ir generalinio direktoriaus Manto Skipičio, naujas prekių ženklas atspindi esminius pokyčius bendrovės veiklos strategijoje, kuria siekiama iš esmės pakeisti požiūrį į investavimą nekilnojamo turto, privačios skolos ir privataus kapitalo turto klasėse.

„Daugiau nei 20 metų sėkmingai valdome ir auginame mūsų klientų finansinį turtą. Esame pelnę klientų pasitikėjimą, nes visuomet siekiame jiems geriausios vertės.​ Šiuo metu Lietuvoje siūlomas investavimo produktų pasirinkimas yra siauras, investavimo idėjų ar turto klasių požiūriu nesikeičiantis jau daugelį metų. Įdomios ar naujas turto klases apimančios investavimo idėjos prieinamos tik labai didelį turtą valdantiems ar profesionaliems investuotojams“, – sakė M. Skipitis.

Mantas Skipitis

Siūlys naujų investavimo produktų

Dalis investuotojų, pasak jo, šiandien neturi pasirinkimo ir yra priversti investuoti į standartinius fondus ar fondų fondus, jei patys nenori valdyti savo investicinio portfelio ar tam neturi žinių.

„Šiandien žengiame naują žingsnį – Lietuvos investavimo rinka užaugo ir subrendo, rinkoje padaugėjo įvairių, tarpusavyje panašių investavimo produktų pasiūla, todėl siekiant uždirbti tikslinę grąžą reikia ieškoti netradicinių sprendimų klasikinėse turto klasėse. Turi atsirasti valdytojas, galintis suderinti skirtingas, per daug metų sukauptas kompetencijas bei efektyviau valdyti investicijas kaip niekada greitai besikeičiančiame ir nestabiliame pasaulyje. „Nter Asset Management“ ketina imtis šios misijos“, – teigė M. Skipitis.

Keisdama prekių ženklą, įmonė startuoja ir su naujomis paslaugomis klientams – siūlys modernių, netradicinių investavimo produktų.

„Rinkai pasiūlysime naujus fondus – į hibridinės elektros generacijos šaltinius investuosiantį alternatyvios energetikos fondą ir į finansinių technologijų verslus investuosiantį specializuotą fondą. Taip pat pradedame aktyvų fondo „Nter Social Infrastructure Fund“, investuojančio į žmogaus viso gyvenimo ciklo socialinę infrastruktūrą, platinimo etapą, bei šiuo metu kuriame ir pirmąjį Lietuvoje likvidų NT fondą“, – „Nter Asset Management“ siūlomas naujoves vardijo įmonės partneris ir investicijų valdymo skyriaus vadovas Benas Poderis.

Jis ypač pabrėžė fondo, investuosiančio į finansinių technologijų verslus, unikalumą, kuris apjungs alternatyvaus finansavimo ir investavimo į verslus kompetencijas, tokiu būdu sujungdamas privatų kapitalą ir privačią skolą.

Atskiro investuotojų dėmesio, B. Poderio teigimu, vertas ir socialinės infrastruktūros fondas. „Tai ekonominiams ciklams nepaveikus fondas, į kurį investuojant galima gauti dvigubą naudą. Pirmiausia, kuriant naują infrastruktūrą savo vaikams per statomas mokyklas, darželius, universitetus, sau – per naujas klinikas ir ligonines, bei savo tėvams, seneliams, kuriems, pavyzdžiui, reikalingi nauji slaugos ar globos namai. Kartu visa tai duos ir finansinę grąžą“, – sakė B. Poderis.

Benas Poderis

Koncentruos veiklą trijose turto klasėse

M. Skipitis taip pat akcentavo, kad keičiant įmonės veiklos strategiją buvo išgrynintos veiklos, vienas jų apjungiant, o kitų visiškai atsisakant, tokiu būdu norint pasiųsti aiškesnį signalą investuotojams, kuriose srityse bendrovė yra stipriausia.

„Siekiame sukoncentruoti veiklą 3 turto klasėse, kuriose turime didžiausias kompetencijas, tai yra privatus kapitalas, privati skola ir nekilnojamas turtas. Siūlysime ne tik naujus produktus, bet ir pristatysime hibridinius, performuotus produktus. Specializuojamės tik privačiose rinkose, tęsiame strategiją atsisakyti tam tikrų produktų – viešai prekiaujamų akcijų ir obligacijų“, – sakė įmonės vadovas.

Jo teigimu, siekiant užsibrėžtų tikslų buvo sustiprinta ir toliau bus stiprinama profesionalių valdytojų komanda, investuojama į įmonės skaitmenizaciją bei siekiama daryti investavimą patogesniu, paprastesniu ir prieinamu kiekvienam. Pasak M. Skipičio, investuojant bus skiriamas dėmesys ne tik Lietuvos rinkai, bet ir tarptautiniams produktams.

„Esame įsitikinę, kad pokyčiai, kurių ėmėmės, įskaitant ir naują prekių ženklą, leis investuotojams geriau identifikuoti mūsų veiklą bei prisidės prie mūsų užsibrėžtų tikslų įgyvendinimo, bendrovei, o kartu ir klientams, žengiant į naują plėtros etapą“, – teigė M. Skipitis.

2022 metais „Orion Asset Management“ valdomas turtas išaugo beveik trečdaliu – nuo 84,26 mln. eurų iki 110,43 mln. eurų. Bendrovės veiklos pajamos per metus paaugo 56 proc. iki 1,7 mln. eurų.

Pernai bendrovė pasitvirtino savo veiklos strategiją 2023–2027 metų laikotarpiui, pagal kurią ketina pasiekti 500 mln. EUR valdomo turto dydį bei tapti lyderiaujančia turto valdymo įmone, besispecializuojančia trijose turto klasėse – privačioje skoloje, privačiame kapitale ir nekilnojamojo turto klasėse.