CHEP jau daugiau nei 70 metų yra žiedinės ekonomikos sprendimų tiekimo grandinėse pradininkė ir lyderė. „Pooling“ - uždaro ciklo nuomos sistema, pagrįsta 360 milijonų padėklų, kuriais aprūpinamos viso pasaulio įmonių tiekimo grandinės, dalijimusi, remontu ir pakartotiniu naudojimu. Žiedinės ekonomikos principais pagrįstas modelis realiai mažina neigiamą poveikį aplinkai. Nuomojančios CHEP padėklus įmonės neperka naujų padėklų, prisideda prie mažesnio gamtinių išteklių, pvz., medienos ar vandens, naudojimo, taip pat mažina atliekų kiekį ir išmetamo CO2 kiekį. Šie veiksmai tiesiogiai prisideda prie siekio apsaugoti planetą ir ateities kartas.

CHEP veikia 60 šalių, turi 750 aptarnavimo centrų, kuriuose aptarnaujama daugiau kaip 360 milijonų padėklų ir konteinerių daugiau kaip 26 000 klientų tiekimo grandinėse. „Remdamiesi savo patirtimi ir žiniomis, įgytomis dirbant su didžiausiais gamintojais ir platintojais visame pasaulyje, norime skatinti tvarų verslo modelį ir suvienyti rinką, kad būtų kuriamos aplinkai nekenksmingos ekologiškos žiedinės tiekimo grandinės“, - pabrėžia Izabella Maczkowska-Ciborowska, CHEP generalinė direktorė Lenkijoje ir Baltijos šalyse.


Vis daugiau įmonių supranta, kad ekologiški sprendimai ir verslo rodikliai nėra vienas kitam prieštaraujantys dalykai, pvz., uždarant padėklų grandinę pirmiausia sumažinamas atliekų kiekis ir išteklių švaistymas, o tai paprasčiausiai atsiperka. Be to, pastebima didėjanti vartotojų įtaka ir jų išaugę lūkesčiai dėl gaminio kilmės ir gamybos, nes jie vis geriau supranta aplinkosaugos ir tvarumo klausimų svarbą. CHEP siekia, kad jos tiekimo grandinės veiktų tvariai ir neapsunkintų klientų. Įsiklausydama į jų atsiliepimus, bendrovė kuria veiksmingus sprendimus ir padeda klientams supaprastinti procesus.

Todėl neabejotinas CHEP padėklų nuomos privalumas yra ne tik mažesnis poveikis aplinkai, bet ir pagalba klientams didinant efektyvumą ir kuriant konkurencinį pranašumą. Vien tip praėjusiais metais CHEP, kaip "Brambles Group" dalis, bendradarbiaudama su tūkstančiais klientų visame pasaulyje, sumažino išmetamo CO2 kiekį 2,5 mln. tonų, sutaupė 4 470 megalitrų vandens ir 3,2 mln. m3 medienos, apsaugojo nuo iškirtimo 3,1 mln. medžių ir 1,5 mln. tonų sumažino atliekų susidarymą viso pasaulio mastu.

Tačiau CHEP tikslai 2025 metams yra dar žingsniu toliau. Bendrovė ketina palaipsniui augti nuo neigiamo poveikio mažinimo iki teigiamo poveikio planetai ir visuomenei. Kitaip tariant, ketina kurti atsinaujinančias tiekimo grandines, kurios ne tik rūpinasi aplinka, bet ir ją gerina.