Pirmiausia M. Manturovas išskyrė organizacijas, kurios investavo į išmaniųjų pokalbių robotų kūrimo projektą. Tarp jų yra „OpenAI“ („ChatGPT“ kūrėja), „Microsoft“ (MSFT) ir „Google“ (GOOGL). Pasak jo, dabar jos dalyvauja „dirbtinio intelekto lenktynėse“, kuriose „Microsoft“ vis dar pirmauja nedidele persvara.

„Microsoft“ jau paskelbė apie daugiamilijardines investicijas į „OpenAI“ (teigiama, kad jos sieks iki 10 mlrd. JAV dolerių) ir dirbtinio intelekto diegimą savo paieškos sistemoje „Bing“. Vartotojas galės bendrauti su dirbtiniu intelektu ir gauti išsamesnius atsakymus į paieškos užklausas. Duodamas interviu portalui CNBC, „Microsoft“ generalinis direktorius Satya Nadella sakė, kad dirbtiniu intelektu grindžiamą paiešką jis laiko didžiausiu bendrovės pasiekimu nuo debesijos paslaugų atsiradimo prieš 15 metų“, – teigė M. Manturovas.

Tuo pat metu atsirado „Google“ atitikmuo, vadinamas „Bard“.

„Tačiau „Google“ pažymi, kad bendrovės reputacija gali nukentėti, jei ji per greitai propaguos AI pokalbių technologiją,“ – patikslino jis.

„Freedom Finance Europe“ analitikas M. Manturovas taip pat išskyrė Kinijos „Baidu“ (BIDU) ir „Alibaba“ (BABA) pasiekimus su dirbtiniu intelektu. Kaip pabrėžė analitikas, Kinijos rinka gali kurti savo produktą, nes Kinijoje gali būti uždraustos „ChatGPT“ grindžiamos technologijos, o JAV savo ruožtu gali apriboti Kinijos technologijas savo teritorijoje.

Ekspertas taip pat siūlo investuotojams atkreipti dėmesį į bendrovę „Apple“ (AAPL), kuri gamina komponentus, įgalinančius mašinų mokymąsi, pavyzdžiui, „Face ID“. Taip pat į IBM (IBM), kuri pastaraisiais metais naudojasi savo dirbtinio intelekto galimybėmis, kad padėtų įmonėms automatizuoti užduotis ir kurti virtualius asistentus.

„Rinka tikisi, kad IBM ir toliau integruos dirbtinį intelektą į savo programinę įrangą, naudojamą saugumo ir automatizavimo programoms, o ne kurs atskirus produktus“, – paaiškino M. Manturovas.

Be to, analitikas atkreipė dėmesį į lustų gamintojų rinką ir biržoje prekiaujamus fondus (ETF).
Apskritai, vertinant technologijų sektorių, 2022 metai buvo sunkūs. Tačiau „ChatGPT“ padėjo atgaivinti technologijų akcijų paklausą.

„Jei didelės investicijos į dirbtinio intelekto potencialo komercializavimą lems praktinį proveržį iki to laiko, kai JAV Federalinio rezervo sistema pradės švelninti pinigų politiką, tai bus reikšmingas postūmis minėtoms akcijoms“, – apibendrino analitikas.