Palanga išlieka patraukli ir poilsiautojams, ir investuotojams

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, Palanga išlieka nr. 1 turizmo centru mūsų šalyje. Nors Covid pandemijos laikotarpis sumažino apgyvendinimo įstaigų skaičių, tačiau Lietuvos gyventojų poilsio poreikiai nesumažėjo. Išleidžiamas pinigų kiekis vienam poilsiautojui Klaipėdos srityje išlieka stabilus ir remiantis didėjančiomis gyventojų pajamomis ir poreikiais, galimai didės. Įdomus faktas tai, jog vidutinis trumpalaikių apgyvendinimo įstaigų užimtumas, 2018 m. Palangoje buvo 44.42 proc., o štai 2020-aisiais sumažėjo daugiau nei dešimčia procentų ir siekė 33.1 proc. Tačiau prognozuojama, kad 2023-iaisiais pasieks prieš Covid buvusį lygį 44.42 proc. Lietuvos statistikos departamento duomenimis Palangoje per metus apsilanko apie 286 480 turistų. Tai yra apie 23 873 turistai per mėnesį. O Palangoje apytikslis apgyvendinimo vietų skaičius įstaigose yra apie 19 139, kas sukuria 4 734 vietų deficitą.

„Santjago" projektas Palangoje, Vanagupėje

Kaip prasidėjo 2023 m. Palangoje?

Metai tik prasidėjo, o pajūrio viešbučių savininkai tikina jau pardavę kambarius kone visos vasaros savaitgaliams, apartamentai rezervuojami savaitę ar dvi truksiančioms atostogoms. Planuojantiems vasaros atostogas prie Baltijos jūros verta suskubti, teigiama, kad viešbučių užimtumas jau dabar kai kur siekia iki 80 proc.

„Mes kaip Palangos NT rinkos atstovai, taip pat pastebime geras tendencijas. Šiuo metu dirbame su „Santjago" projektu Palangoje, Vanagupėje. Matome, kad gruodį susidomėjimas šiais apartamentais augo – tiek kontaktų skaičiumi, tiek pardavimais. Pardavimų planą užbaigėme sėkmingai ir dalinamės pirma vieta su dar keliais kitais projektais. Metų pradžia dar labiau nustebino, sausio pirma savaitė buvo intensyviausia per paskutinius du mėnesius, metus pradėjome naujų potencialių klientų srautu, rezervacijomis ir naujais pardavimais. Stebina ir sausio pradžios projekto internetinio puslapio analitika, sausio pradžioje lankytojų srautai palyginus su gruodžiu paaugo net 30 procentų", - akcentuoja pardavimus ir marketingą valdančios įmonės „RSM" vadovė Olga Lapinskė.

„RSM" vadovė Olga Lapinskė

Pašnekovė šypsosi ir sako, kad kartais su komanda juokauja, jog „parduoda ledus žiemą", tačiau tie, kurie nori spėti iki vasaros sezono, turi priimti sprendimą dėl antro būsto įsigijimo dabar, nes pilnos apdailos darbai ir įrengimas užtrunka apie 4-5 mėn. Jeigu pamodeliuotume terminus, suprantama, kad tie, kurie įsigis antrą būstą pajūryje sausį – vasarį, turės galutinai išbaigtus poilsiui skirtus antrus namus gegužę-birželį.

„Santjago" projektas Palangoje, Vanagupėje

Potencialūs pirkėjai atvyksta į pajūrį, lygina skirtingus projektus, skaičiuoja galimas sąnaudas, pajamas ir investicijų grąžas. „Santjago" projektas sulaukia dėmesio iš pirkėjų, kurie ieško antro būsto, taip pat ir iš investuotojų. Susidomėjimo sulaukiama tiek iš fizinių, tiek ir iš komercinių klientų. Metų pradžioje pastebimas suaktyvėjimas vadovų segmente, nauji metai įmonių vadovams atneša metines premijas už praeitų metų rezultatus, įmonių savininkams - dividendų išmokėjimus. „Dabar laikotarpis, kai CEO ir verslų savininkai suvedinėja praeitų metų rezultatus ir tuo pačiu planuoja investicijas šiems metams. Tai dar vienas svarbus pirkėjų segmentas kuris sausį-vasarį sudaro dalį potencialių pirkėjų rato", – pažymi O. Lapinskė.

Santjago komanda pasirūpina pilnu būsto įrengimu

Pasak NT projekto pardavimus ir marketingą valdančios įmonės „RSM" vadovės Olgos Lapinskės, didėjant pasiūlai auga ir paklausa. Baltijos pajūris ypač patraukli lokacija, čia antrojo būsto vis dažniau ieško pirkėjai, žinantys, ko nori ir orientuoti į atsiperkantį, komfortišką atostogoms, gyvenimui, investicijai skirtą pasirinkimą.

„Santjago" projektas Palangoje, Vanagupėje

Pajūrio projektai, pasak O. Lapinskės intensyviai konkuruoja ne tik galutine kaina ir specialiais pasiūlymais, bet ir pridėtinėmis vertėmis. Nors kaina yra svarbus rodiklis, žmonės, ieškantys antrojo būsto prioritetą teikia kokybei, išskirtinumui, dažniausiai pasirenka antrą būstą su pilna apdaila. Idealu, jei yra galimybė įsikraustyti į jau pilnai įrengtą būstą pajūryje. Tai siūlo ir „Santjago" projektas - buto įrengimą nuo pilnos apdailos iki baldų ir interjero detalių išpildymo, kai projekto komanda pasirūpina visomis detalėmis „iki šakučių" ir belieka įsikraustyti į naujus namus ir mėgautis visais jų privalumais. Kadangi daugelis pirkėjų iš kitų miestų, ši paslauga labai vertinama klientų.

„Santjago" projektas Palangoje, Vanagupėje

Vystytojo investicijos į kokybę ir pridėtines vertes atsiperka

Vienoje solidžiausių Palangos lokacijų – Vanagupės g. 22 vystomas „Santjago" projektas visiškai paruoštas šių metų vasarai, butų pirkėjams atliekami pilnos apdailos darbai, o potencialūs pirkėjai renkasi būstus iš laisvo asortimento.

Modernioje gyvenvietėje, kuri apsupta gamtos, jūra pasiekiama vos per 5-8 minutes. „Santjago" butų asortimentą sudaro vieno (liko 4 vnt.), pusantro (liko 17 vnt.) , dviejų (liko 12 vnt.), trijų kambarių apartamentai (4 vnt.). Investicijos į „Santjago" projektą siekia 8,5 mln. eur. Apartamentų kaina prasideda nuo 99 500 tūkstančių eurų.

„Santjago" projektas Palangoje, Vanagupėje

„Santjago" vieno kv. metro buto vidutinė kaina su daline apdaila siekia apie 3200 eur, pilna apdaila apie 386 eur už kv.m. Iš 76 vienetų 39 PREMIUM klasės apartamentai jau parduoti, o tai sudaro apie 50 proc. projekto. Likusius laisvus butus planuojama parduoti per pirmąjį šių metų pusmetį. Esant poreikiui, yra galimybė butus sujungti. Taip pat norint palengvinti finansinę naštą antro būsto įrengimo metu suteikiama galimybė išskaidyti mokėjimus dalimis.

„Santjago" projektas Palangoje, Vanagupėje

Sausio 14-15 dienomis vyksiančiose „Santjago" Atvirų durų dienose bus galimybė iš arčiau pasidomėti unikaliu projektu – tiek jo infrastruktūra, tiek interjeru ir įsigyti apartamentus patraukliomis sąlygomis ieškantiems būsto pajūryje ar norintiems investuoti. Įsigijusiems 1,5 kamb., 2 ar 3 kambarių butą sausio mėnesį suteikiamas net 5000 Eur biudžetas jo įsirengimui! Nepraleiskite šios galimybės – apsilankykite atvirų durų dienose ir išsirinkite apartamentus gyvai.

„Santjago" projektas Palangoje, Vanagupėje

Registracija į atvirų durų dienas:

+37066105612