Šventiniai papuošimai biure

Įmonės patalpos atspindi jos identitetą. Todėl kalėdiniais papuošimais gali rūpintis visa komanda. Suburkite kolegas ir kartu nuspręskite, kokią nuotaiką norite sukurti. Komandą galite įtraukti ne tik planavimo ar idėjų generavimo stadijoje, bet ir įgyvendinant tai, ką visi kartu sugalvosite. Tai leis darbuotojams prasiblaškyti nuo kasdienės rutinos ir sustiprins komandos bendrystę. Be to, kartu sukurtas rezultatas džiugins labiau.

„Net jei papuošimais rūpinsitės bendrai, už spalvas ir stilių turėtų būti atsakingas vienas žmogus – kad viskas tarpusavy derėtų ir atrodytų skoningai. Svarbiausia taisyklė – grupuoti papuošimus. Užuot išdėlioję dekoracijas pavieniui, ant stalų ir kitų paviršių bendrose erdvėse kurkite LED dekoracijų, nykštukų ir augalų kompozicijas. Galite sudėti dekoracijas ant padėklo kartu su kalėdiniu vainiku ar jo viduje, arba suteikti erdvei jaukumo, derindami kalėdiniais raštais išmargintas pagalvėles su užtiesalais ir dirbtiniais avikailiais. Geriau papuošti mažiau erdvių, tačiau skirti joms daugiau dėmesio ir pasistengti, kad viskas skoningai derėtų", – sako verslo interjero dizainerė Justina Koskauskė.

Registratūra ir kitos bendrosios erdvės

Registratūra yra įmonės vizitinė kortelė – ji pasitinka ne tik darbuotojus, bet ir svečius: klientus, tiekėjus, potencialius partnerius. Tad šventiniu laikotarpiu ją galima paversti jaukia ir svetinga. Ypač ten, kur teikiamos viešosios paslaugos ir apsilanko itin daug klientų.

Žinoma, patalpos, kuriose kasdien lankosi daugybė žmonių, turi būti universalios ir lengvai prižiūrimos. Pasak verslo interjero dizainerės, dekoruojant registratūrą svarbu atkreipti dėmesį į lankytojų srautus ir darbuotojų poreikius, kad papuošimai netrukdytų patogiai naudotis erdve.

„Saugus pasirinkimas tokiu atveju – papuošti langus. Šaltuoju ir tamsiuoju laikotarpiu tam ypač tinka įvairios šviečiančios dekoracijos. Kalėdų pasaką galima sukurti ir papuošus palanges LED žvakėmis ar mažomis eglutėmis, o dalį papuošimų kabinant ant lubų. Taip pat, išsirinkite vieną kampelį bendroje erdvėje ir jį papuoškite gausiausiai – tai bus puiki vieta šventinėms fotosesijoms. Jei turite pakankamai vietos, puoškite ne vieną, o kelias eglutes – sustatytos šalia, kartu su nykštukais, jos atrodys lyg kalėdinis pasakų miškas. Jaukumo pridės kilimai, suoliukas, fotelis ir, žinoma, apšvietimas", – pataria J. Koskauskė.

Lankytojus traukianti kavinės aplinka

Verslo interjerų dizainerė pastebi, kad parduotuvėlių ir kavinių savininkai prieš Kalėdas neretai linkę puošti tik tas erdves, kurios lankytojams matomos iš lauko, pamiršdami pasirūpinti šventine nuotaika viduje, arba priešingai – visą dėmesį sutelkia tik į patalpų vidų. Vis dėlto reikėtų pagalvoti ir apie viena, ir apie kita. Tam, kad pamatę jūsų dekoracijas lankytojai susigundytų užeiti ir jaukiai jaustųsi jau būdami viduje.

„Šventinis apšvietimas – paprasčiausias būdas suteikti erdvei jaukumo ne tik viduje, bet ir iš išorės. Jaudintis dėl elektros sąskaitų nereikėtų: naudojant šviesos diodų girliandas ar kitas šviečiančias dekoracijas su LED lemputėmis vietoje įprastų kaitinamųjų, daug neišleisite. Pavyzdžiui, tradiciniai šviestuvų gaubtai STRÅLA, naudojami su LED lemputėmis, yra itin tvarus ir taupus sprendimas. Net ir veikdama ištisą parą, 250 liumenų LED lemputė suvartoja 1,31 kw/h per mėnesį. Tai reiškia, kad priklausomai nuo jūsų elektros tiekėjo ir turimo plano, elektros energijos išlaidos per mėnesį atsieis vos keliasdešimt centų", – sako verslo interjero dizainerė.

Puošiant verslo patalpas, reikėtų atsižvelgti į esamą interjerą. Šventines dekoracijas derinkite prie savo prekės ženklo naudojamų spalvų ir bendro patalpų stiliaus. Jei turite kavinę, erdvėje stenkitės, kad dekoracijos natūraliai įsilietų ir derėtų jos aplinkoje.

„Apžiūrėkite savo patalpas ir įvertinkite, kokios spalvos jose vyrauja. Jei jūsų kavinėje yra plytų siena arba daug medinių ir metalinių paviršių, dekoracijoms galite rinktis tradicines Kalėdų spalvas: raudoną, žalią, baltą. Tokia paletė puikiai atsiskleis ir jaukiai atrodys sendinto stiliaus interjere. Nepamirškite papuošti ir stalų. Ant jų gali atsirasti saugios visai šeimai šviesos diodų žvakės ir lempučių girliandos su įkraunamosiomis baterijomis, įvairūs takeliai ir kilimėliai, nauji šventiški indai ir papildomos dekoracijos. Į jaukiai papuoštą kavinę lankytojai norės užsukti ne tik dienos pietų, bet ir ypatingesnėmis progomis: atšvęsti gimtadienį, užsisakyti Kalėdų vakarienę su draugais ar kolegomis ir panašiai", – pabrėžia J. Koskauskė.