„Naujasis pajūris", esantis Elijos g., Šventojoje paįvairino ir sustiprino mažo, bet didelį potencialą turinčio, pajūrio miestelio dinamiką. Vystomo projekto investicijos siekia 7,2 mln. eurų, o į infrastruktūros gerbūvį investuojama 2 mln. eurų. Šie kotedžai ir namai pritaikyti ieškantiems antrojo būsto ar poilsio vietos privačioje, uždaroje gyvenvietėje žmonėms – tiek dirbantiems nuotoliniu būdu, tiek norintiems kartu su šeima praleisti laiką pajūryje arba investuoti.

„Naujasis pajūris" gyvenvietėje yra 34 namai ir 34 kotedžai, apimantys 4572 kv. m. parduodamo ploto. Būstų kvadratūra varijuoja nuo 63,5 iki 72 kv. m. Išplanavimas idealiai pritaikytas norintiems įrengti 2-3 miegamuosius ir darbui skirtą erdvę (kabinetą) vietoj kelių miegamųjų, tad tinka ir šeimoms, ir mišriu ar nuotoliniu būdu dirbantiems žmonėms, kurie nepriklausomi nuo darbo vietos, gali mėgautis pajūrio gamta bei savo privačiu kiemu su terasa.

Aktualu ir jautru – saulės jėgainės elektros išlaidas sumažins iki 70 proc.

Vienas aktualiausių šių dienų klausimų ir galvosūkių – kaip sumažinti elektros energijos išlaidas ir sutaupyti? Projekto sumanytojai apie tai pagalvojo ir orientuodamiesi į inovatyvumą bei efektyvumą, pasirūpino individualiomis saulės jėgainėmis bei ,,žaliąja" energija. Prognozuojama, kad tai būsto elektros energijos išlaidas sumažins net iki 70 proc., o tai reiškia, kad per metus padės sutaupyti iki 1700 eurų. Saulės energijos generuojamą elektrą gyventojai galės perkelti ir į savo pirminį, antrinį būstą arba parduoti, o turintys elektromobilių įkrovimo įrangą – juos pakrauti.

,,Individualių namų ir kotedžų pasiūla pajūryje yra itin nedidelė, ypač su pridėtinėmis vertėmis, kurios padeda gyventi taupiau ir efektyviau – saulės jėgainėmis, (į kurias projekto investicijos siekia apie 400 tūkst. eurų), tačiau išskirtiniai, inovatyvūs sprendimai nereiškia itin aukštų būsto kainų, jos ,,Naujojo pajūrio" prasideda nuo 132 800 eur. Dabartinės rinkos specifika tokia, kad saulės jėgainių įsigijimo šiuo laikotarpiu tenka laukti apie 1.5 metų, o „Naujojo pajūrio" atveju šis sprendimas įskaičiuotas į kainą, gaunate šią pridėtinę vertę kartu su būstu", – komentavo ,,Naujojo pajūrio" pardavimus ir marketingą valdančios įmonės ,,RSM" vadovė Olga Lapinskė.

„Naujasis pajūris" projektas pasižymi mažomis išlaikymo sąnaudomis, nes įrengtos individualios saulės jėgainės ant kiekvieno namo ir kotedžo stogo, dėl šio sprendimo gyventojams šildymo sąnaudos bus žymiai mažesnės, numatytas šildymo būdas elektra, kurio sąnaudos kompensuojamos dėl saulės jėgainės nemokamai generuojamos žaliosios elektros. Ilgamečiai stebėjimai patvirtina, kad daugiausiai saulės per metus pasiekia šalies pajūrio regionus ir išlaiko lyderės poziciją. Būtent pajūryje daugiausiai saulėtų dienų, todėl šis žalias sprendimas orientuotas į maksimalias kiekvieno „Naujojo pajūrio" namo ir kotedžo sąnaudų kompensacijas. Skaičiuojama, kad ,,Naujojo pajūrio" namo ar kotedžo išlaikymas vidutiniškai sudaro tik apie 50 eurų per mėnesį!

Paskutinė galimybė įsigyti kotedžą ar namą puikia kaina

Pasak O. Lapinskės „Naujasis pajūris" projekte dar yra galimybė įsigyti 25 pastatytus kotedžus ir namus. Pirkėjai gali rinktis būstą su minimalia daline apdaila, pilna daline apdaila, pilna apdaila arba pilna apdaila su virtuve. Beje, pasirinkus jau įrengtą kotedžą - įspūdinga dovana, kurios vertė net 14 000 eurų - kotedžo įrengimas iki šakučių nemokamai! Tokių pasiūlymų liko vos keli. Ieškantiems būsto su minimalia daline apdaila liko tik 2 paskutiniai kotedžai nuo 132 800 eur ir paskutiniai keli namai nuo 149 400 eurų su individualiomis saulės jėgainėmis ir maumedžio terasomis bei apželdinta teritorija.

,,Projekto populiarumui (vertinant pardavimus) įtaką daro ir tai, kad visi būstai jau pastatyti ir orientuoti į daug papildomų pridėtinių verčių. Į kotedžo arba namo kainą įskaičiuota saulės jėgainė dovanų, parkingo vietos, nuosavybės teise priklausantis erdvus sklypas, įrengta maumedžio terasa, kiemai apželdinti pušimis ir tujomis. Už analogišką kainą kitose pajūrio lokacijose galima įsigyti 1-2 kamb. butą, o ,,Naujojo pajūrio" atveju – visą kotedžą arba namą su sklypu. Žinoma, svarbu atkreipti dėmesį, kad infliacija nesustojo – šiandien vis dar yra 22 proc., o NT – visada buvo saugiausia investicija. Tad dabar yra puiki proga pasinaudoti vis dar labai patraukliomis pajūrio NT būstų kainomis. Jau nuo sausio mėnesio projekto kainos didės. Numatomas kainų pokytis bus nuo 5000 eurų ir daugiau. Galutinė kaina priklausys nuo pasirinkto apdailos varianto, todėl šiuo metu svarstantiems, rekomenduojama nelaukti ir pasinaudoti galimybe būstą įsigyti puikia kaina”, - sakė O. Lapinskė.

Olga Lapinskė

Nors kartais manoma, kad pajūryje NT galima nuomoti tik vasarai – trumpalaikei nuomai, visgi projekto atstovai pabrėžia, kad ,,Naujasis pajūris" išsiskiria puikia kvadratūra ir infrastruktūra, pritaikyta ilgalaikei nuomai ištisus metus.

Įdomu, kad proporcija tarp esamų klientų su savo asmeninėmis lėšomis ir banko paskola sudaro po 50 proc. Abu segmentai labai svarbūs. Nors šiuo metu potencialių klientų srautas mažesnis nei vasarą, tačiau dabartiniai klientai daug tikslingesni, žinantys, ko nori, turintys finansines galimybes ir norintys investuoti pinigus bei juos apsaugoti nuo infliacijos. Dabartinis laikotarpis aktualus tiems, kas nori pinigus suinvestuoti iki metų galo ir paruošti būstą pajūryje su pilna apdaila ir baldais naujam vasaros sezonui. Tie kurie nenori rūpintis įrengimo klausimais pasirenka įrengtą būstą, tokia galimybė taip pat yra.

Šventojiitin patraukli lokacija ir štai, kodėl

Ne tik žavus pajūrio miestelis. Šventoji netrukus įgaus naujus atspalvius. Čia numatoma didelė konversija, plėtra, todėl potencialas tik augs. Vienas iš didžiausių Šventosios plėtros planų – 40 mln. investicija į Šventosios jūrų uostą. NT statytojai čia jau plėtoja prabangius, išskirtinius projektus. Tad ateityje augs ne tik šio miesto potencialas, pridėtinė vertė, bet ir būstų kainos, o tai reiškia, kad namai Šventojoje bus ir jauki gyvenamoji, ar laisvalaikio praleidimo vieta, ir puiki investicija. Dėl šių priežasčių dabar itin palankus metas įsigyti antrąjį būstą Šventojoje. Tai investicija, kuri neabejotinai atsipirks.

Jau vyksta išankstinė registracija į „Naujasis pajūris" atvirų durų dienas, kurios vyks gruodžio 10-11 dienomis. Kviečiame apžiūrėti atostogų namų ir kotedžų gyvenvietę Šventojoje. Tai paskutinė galimybė įsigyti unikalius kotedžus ir namus už mažiausias kainas.

Daugiau informacijos: www.naujasispajuris.lt