Šių metų sausio mėnesį Genio g. Kunigiškėse pradėtas statyti projektas netrukus bus baigtas. Teigiama, kad investicijos į projektą yra apie 2,4 milijono eurų, o 105 kvadratinių metrų namo su daline apdaila kaina siekia 409 tūkst. eurų.



,,Kunigiškės yra viena populiariausių lokacijų prie Baltijos jūros dėl unikalios gamtos, ramybės ir mažo atstumo iki Palangos centrinė dalies. Per paskutinius kelis metus šioje lokacijoje įvyko ypač didelis virsmas tiek plėtros, tiek kainų augimo prasme. Pajūrio NT būstų asortimente dominuoja NT projektai, kai orientuojamasi į mažo ploto būstus, o erdvių, nišinių, aukščiausios klasės namų su gyvenamąja paskirtimi rinkoje trūksta. Tai patvirtina ir mūsų projekto pardavimų starto rezultatai. Privačios koncepcijos gyvenvietės teritorijoje, kurios bendras plotas yra 3736 kvadratiniai metrai, pastatyti aštuoni namai, orientuoti į privatumą ir kelis pagrindinius pirkėjų segmentus. Pirmasis iš jų tai žmonės, kurie gyvena pajūryje ir nori atnaujinti būstą arba persikelti gyventi į pajūrį su šeima. Kitas segmentas yra ieškantys antrojo, prabangaus būsto pajūryje dažniausiai tokie potencialūs pirkėjai dirba nuotoliniu arba mišriuoju būdu bei suderina gyvenimą tarp miesto ir ramios lokacijos prie jūros. Taip pat pakankamai stiprus pirkėjų segmentas užsienio lietuviai, kurie planuoja grįžti į Lietuvą ir pasirenka būstą Lietuvos pajūryje“, komentavo NT projekto ,,Jūros alchemija“ pardavimus ir marketingą valdančios įmonės RSM“ vadovė Olga Lapinskė.

Privatumas, ekologija ir išskirtiniai sprendimai

Didelis dėmesys skiriamas lokacijos infrastruktūrai ir jos potencialui, tolimesnei plėtrai. Šalia ne tik Baltijos jūra, pušynas, dviračių ir pėsčiųjų takas, bet ir lengvai pasiekiamos kavinės, restoranai, parduotuvės, teniso aikštelė. Projekto architektūra moderni, visi namai turi erdvius ir privačius kiemelius, planuojama įrengti maumedžio terasas. Šiandieninių itin aktyvių ekologijos idėjų kontekste ryškėja natūralumo siekis. Fasado apdailai pasirinktas degintos pušies medienos sprendimas, nes tai ekologiška, natūrali statybinė medžiaga. Degintos medienos technologija Japonijoje naudojama šimtmečius, sparčiai išpopuliarėjo, nes medžiui suteikia papildomo atsparumo, tvirtumo bei estetikos. Deginimo metu medienos paviršiuje esančios poros susitraukia, todėl medis tampa beveik nelaidus vandeniui ir efektyviai apsaugotas nuo skilimo, trūkių.

Vidinėje ,,Jūros alchemija“ sklypo dalyje auga apie 60 medžių, brandūs beržai iki 15 metrų ir pušys iki 4 metrų. Teritorija padalinta į dvi atskiras gyvenvietes po keturis namus, kiekvienas namas turi atskirą erdvų kiemą, numatytos 2-3 vietos automobiliams. O. Lapinskės teigimu, tai lyg nedidelė bendruomenė su galimybe išlaikyti privatumą ir mėgautis ramybe prabangiame būste, gamtoje.

Pastebima tendencija, kad pajūrio vystytojai vis intensyviau konkuruoja tarpusavyje skirtingomis NT projektų koncepcijomis, kiekvienas pasirenka savo strategiją ir vis dažniau investuoja į projekto idėją, pridėtines vertes. Per paskutinius kelis metus pajūrio būstų rinka stipriai pasikeitė, kaip ir pirkėjų poreikiai, tad ir NT vystytojai keičia strategijas ir orientuojasi į produkto išskirtinumą. Dirbame su skirtingų koncepcijų NT projektais, matome, kaip keičiasi kiekvieno pirkėjo segmento poreikiai. Vienareikšmiškai pirkėjų, kurie ieško būsto pajūryje poreikiai evoliucionuoja, laimi tas vystytojas, kuris ieško nišinių sprendimų ir kitokių strategijų“, sako O. Lapinskė.

Autentišką stilistiką papildė modernūs elementai

Pasak projekto architekto Tomo Jakovlevo, uždaros ir privačios gyvenvietės koncepcija unikali. Štai vienas svarbiausių akcentų yra Kunigiškių autentiškos architektūros išlaikymas pritaikant modernius sprendimus. Pastatų tūrių sprendiniai, šlaitiniai stogai, mediniai fasadai – tai, kas būdinga Kunigiškėms, paįvairinta šių dienų moderniais akcentais – vientisomis formomis, fasadų raštais, kurie suteikia projektui architektūrinio išskirtinumo bei dinamikos. Naudojamos natūralios ir kokybiškos medžiagos, efektyvūs A++ aukščiausios energinės klasės sprendimai. Aeroterminis šildymas - greitai ir paprastai įrengiamas šilumos šaltinis. Šiluma paimama iš aplinkos oro, o efektyvumas priklauso nuo lauko temperatūros. Įrangos stebėjimas ir valdymas gali būti atliekamas internetu. Tam reikalingas interneto ryšys ir išmanioji programėlė.

Namai suprojektuoti taip, kad būtų kuo mažesnės energijos sąnaudos patalpų šildymui ir vėdinimui. Išplanavimas ergonomiškas, maksimaliai suteikiantis galimybę persiplanuoti būstą pagal savo poreikius. „Tai komfortiško dydžio namai – unikalu, nes erdvūs būstai įprastai nėra būdingi pajūrio regionui, kai dėl kiekybės nukenčia kokybė. Šis projektas yra kitoks išplanavimas ergonomiškas, maksimaliai suteikiantis galimybę persiplanuoti būstą pagal savo poreikius ir turėti didesnę bendrą arba virtuvės erdvę“, – sako Archipoint LT“ architektas Tomas Jakovlevas.

O. Lapinskė pridūrė, kad būstai įrengti be pertvarų tam, kad nebūtų ribojami poreikiai išplanuoti interjerą pagal kiekvieno kliento poreikius. Pavyzdžiui, antrame aukšte gali būti įrengti trys miegamieji ir erdvus vonios kambarys, o pirmame aukšte svetainė, drabužinė, darbo kambarys. Išplanavimas priklauso nuo individualių poreikių. Daugiau apie projektą „Jūros alchemija“ galima sužinoti apsilankius internetinėje svetainėje.