„InRento“ yra vienintelė lietuvių įmonė nominuota šiuose apdovanojimuose: „Būti pastebėtiems Europos finansinių technologijų apdovanojimuose yra didžiulis laimėjimas, o laimėti pirmąją vietą ir būti pripažintiems geriausiais yra ypatinga“, – po apdovanojimų kalbėjo startuolio įkūrėjas ir vadovas Gustas Germanavičius, kuris ir atstovavo įmonę Londone vykusioje ceremonijoje.

Iš šimtų kompanijų šių metų Europos finansinių technologijų apdovanojimams finalininkus atrinko nepriklausoma vertinimo komisija, kurią sudarė Europos skaitmeninių finansų asociacijos, Islandijos finansinių technologijų klasterio, Kopenhagos finansinių technologijų, Ispanijos finansinių ir draudimo technologijų asociacijos bei Europos finansinių technologijų asociacijos atstovai. Jie ir nusprendė įvertinti „InRento“ geriausia investavimo technologija Europoje.

Visgi G. Germanavičiaus teigimu, Lietuvoje veikiančioms FinTech įmonėms būtina nesustoti ir toliau stengtis ieškoti inovatyvumo bei originalumo.

„Apdovanojimuose pasigedome kitų lietuvių, nors ir latvių, ir estų – netrūko. Tai – pavyzdys, atskleidžiantis, kad Lietuvos FinTech įmonės turi sugrįžti prie savo šaknų ir ieškoti būdų, kaip spręsti žmonių kasdienybėje kylančias problemas bei pasiūlyti tai sprendžiančias naujoves“, – akcentuoja G. Germanavičius.

Tokios strategijos sėkmę įrodo ir „InRento“ įvertinimas tarptautiniu mastu: „Kurdami šį produktą norėjome investavimą į nekilnojamojo turto nuomos projektus padaryti prieinamu kiekvienam bei padėti žmonėms taupyti investuojant protingai, saugiai ir sąmoningai. Tuo pat metu ši sritis – ganėtinai šviežia ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europoje“, – sako G. Germanavičius.

Tai, kad investuotojams ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje trūko žemesnės rizikos sutelktinio finansavimo į NT galimybių rodo ir tai, kad vos per pusantrų metų „InRento“ tapo didžiausia licencijuota sutelktinio finansavimo į NT nuomos projektus platforma Europos Sąjungoje, o dabar dar ir geriausia investavimo technologija Europoje ((Europe FinTech Awards).

Šiuo metu kartu su įsigytoms platformomis „InRento“ vienija 13 000 investuotojų bendruomenę ir bendrai sufinansavo jau daugiau nei 16 mln. Eurų.