„On-Stage“ įmonė jau 18 metų bendradarbiauja su Vilniaus „Avia Solutions Grouparena, todėl komandos patirtis įgyta dirbant su vienais didžiausių pramogų ir sporto vardų pasaulyje, o bendrovės nuomojamų baldų asortimente – didžiausioje sostinės renginių erdvėje naudojami baldai.

„Kurdami įmonę norėjome perteikti per daugybę metų sukauptą renginio išpildymo patirtį, pasitelkiant LED ekranų technologiją. Visgi, laikui bėgant, vis daugiau renginių organizatorių pradėjo teirautis dėl baldų ir kitos įrangos, tad nusprendėme išplėsti savo pasiūlą“, – teigė bendrovės atstovas Tomas Kazlauskas.

„Baldų nuomos paklausos augimą pastebime ne tik iš savo asmeninės patirties, bet ir sparčiai augančios rinkos visame pasaulyje. Nors, iš pirmo žvilgsnio, baldai ir LED ekranai atrodo labai skirtingi dalykai – iš tikro, tai dvi glaudžiai persipynusios sritys ir vienas kitą papildo“, – priduria T. Kazlauskas.

„Report Linker“ duomenimis, pasaulinė reikmenų šventėms nuomos rinka kasmet auga po 7,8%, o didelę jos dalį sudaro būtent renginių baldai ir panašaus pobūdžio įranga. Ekspertai prognozuoja, kad metinis baldų nuomos rinkos augimas ateinančius penkerius metus turėtų siekti 6,8%.

 Akimirka iš koncerto (Avia Solutions Group arena nuotr.)

Pašnekovo teigimu, renginio baldai yra kažkas, apie ką žiūrovas dažnai nė nesusimąsto, nes visas dėmesys tenka scenos dekoracijoms, apšvietimui ir technologiniams sprendimams, kaip LED ekranai.

„Labai retas žmogus, atėjęs į renginį, išsamiai vertina baldus, jų kokybę ar kilmę. Baldai ten tiesiog yra, o visas dėmesys krypsta į sceną, instrumentus, ryškias šviesas ar didžiulius LED ekranus. Nepaisant to, būtent baldai yra vienas tų „nematomų“ dalykų, kurie labai ženkliai prisideda prie atmosferos kūrimo ir žiūrovų komfortabilumo renginyje“, – pasakoja T. Kazlauskas.

„Kalbant apie pačią sceną, šiuo metu renginiuose vyrauja minimalistinis, „švarios“ scenos dizainas. Kuo mažiau laidų, matomų konstrukcijų ir kitos technikos, apkraunančios scenos vaizdą, kad atlikėjas neatrodytų prislėgtas prietaisų gausos. Tai atsispindi ir minimalistinių baldų pasirinkime“, – pastebi renginių ekspertas.

Geras naujienas „On-Stage“ komandai žada ne tik auganti baldų nuomos, bet ir LED ekranų rinkos. „Allied Market Research“ prognozė rodo, jog pasaulinė LED technologijų rinka kasmet augs 8,2%, o 2030 metais bus vertinama 178 milijardais eurų.

„Pastebime, kad LED technologijos išlieka vienu populiariausių renginių organizatorių pasirinkimų tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Aukštos raiškos bei ryškumo ekranas ar ekranų derinys leidžia geriau perteikti kūrinio emociją. Tai paprastas ir kokybiškas būdas vizualizuoti grojamą muziką“, – priduria T. Kazlauskas.