Ši tendencija jaučiama ir Lietuvoje. Į Lietuvą žengia vokiečių tvarių, sveikatai skirtų produktų lyderis „Alsiroyal“, turintis sveikatinimui skirtus produktus skirtingose kategorijose: nuo augalinės sudėties antivirusinio poveikio pastilių, veikiančių kaip viršutinių kvėpavimo takų apsauga nuo virusų ir bakterijų iki iki omega-3 riebalų rūgščių, išgautų iš mikrodumblių, ar magnio papildų, praturtintų vitaminų kombinacijomis.

Vitaminai bei mineralai, naudojami maisto papildų gamyboje gali būti išgauti iš natūralių šaltinių arba sintetinti laboratorijose. Ir vieni, ir kiti gavybos procesai yra naudojami farmacijos pramonėje. Kaip teisingai išsirinkti, į ką atkreipti dėmesį renkantis gerai sveikatai skirtus produktus – tai šių dienų aktualios temos, kuriomis vis daugiau diskutuoja ne tik vartotojai, bet ir patys maisto papildų gamintojai, ieškantys naujų tvarumo formulių.

Bendrai tvarumo principų taikymas maisto papildų gavybos ir gamybos procesuose nėra naujas Europoje. Viena iš pradininkių Europoje – prieš daugiau nei pusę amžiaus Vokietijoje įkurta įmonė. Geriausiai įmonės filosofiją reprezentuoja prekinis ženklas „Alsiroyal“. Jis išsiskiria tuo, kad produktai, esantys po šiuo prekiniu ženklu, išsiskiria tuo, jog veiksmingumas, toleravimas ir nekenksmingumas aplinkai yra grįsti patikimomis mokslo išvadomis arba atliekant mokslinius tyrimus laboratorijoje. Visi „Alsiroyal“ produktai kuriami ir tradicinių, ir inovatyvių sudedamųjų dalių pagrindu. Įmonė yra įvairių tvarumo praktikų ir ekologiškumo reikalavimų laikymosi visoje maisto papildų gamybos grandinėje rėmėja.

Alsiroyal

Vienas svarbiausių privalumų – gebėjimas prisitaikyti prie vartotojų poreikių

Nuo savo atsiradimo pradžios įmonė reprezentavo save kaip ekologiškų maisto papildų gamintojas ir pirmiausia išgarsėjo kaip bičių produktų ekspertas. Šiandien „Alsiroyal“ turi platų sveikatai skirtų produktų asortimentą. „Alsioryal“ produktus jau galima išvysti ir Lietuvos vaistinių lentynose.

Lietuvoje šiuo metu yra tam tikras „Alsiroyal“ asortimentas, kuris artimiausiu metu tik plėsis. Jis formuojamas atsižvelgiant į Lietuvos gyventojų specifines bei plačiai paplitusias gyvenimo kokybės ir sveikatos problemas, kurioms sprendimų įmonės specialistai ieško gamtoje bei mokslo inovacijose.

Puoselėdama ilgą tvarumo tradiciją, „Alsiroyal“ laikosi „Neuform“ kokybės gairių, kurios yra seniausias holistinių natūralių produktų gairių rinkinys Vokietijoje. Pagal šias gaires, produktuose negalima naudoti hidrintų riebalų, parafinų, polietilenglikolio (PEG), nanodalelių, genetiškai modifikuotų produktų, skonio stipriklių bei dirbtinių kvapų, taip pat medžiagų, gaunamų iš negyvų gyvulių. Nuo 2013 m. dauguma įmonės gaminamos produkcijos – veganiška ir vegetariška.

Alsiroyal

Tikrina ir ingredientų iš tolimųjų kraštų kokybę

Vienas svarbiausių iššūkių, su kuriuo susiduria maisto papildų gamintojai, norintys pirkėjams pasiūlyti ne tik platų, bet ir „žalią“ maisto papildų pasirinkimą – tai klausimas, kaip patikrinti egzotiškų sudedamųjų dalių, pavyzdžiui, ir Lietuvoje populiaraus ženšenio, kilmę ir jų ekologiškumą. Juk Europos Sąjungoje auginamai ekologiškai ir natūraliai produkcijai keliami ypač aukšti reikalavimai, veikia juos užtikrinantys kontrolės mechanizmai, tačiau kitose pasaulio žemynuose situacija kiek kitokia.

Nenorėdama apsiriboti vien Europoje išgaunamomis natūraliomis medžiagomis papildams, bet kartu ir nemažindama savo kokybės standartų, įmonė išsprendė šią problemą bendradarbiaudama tik su tiekėjais, turinčiais „Reformhaus eG“ sertifikatą. Šis sertifikatas leidžia užtikrinti, kad perkama produkcija gauta daugiausia ekologiškai ūkininkaujant, o kiekvienas jos gavybos žingsnis – nuo viršutinio dirvožemio sluoksnio iki perdirbimo – griežtai kontroliuojamas. Europoje maisto papildų „Alsiroyal“ gamybai žaliavos perkamos ne tik iš ekologinių ūkių, bet ir socialinių projektų, remiančių tvarų ūkininkavimą.

Alsiroyal

Neapsimestinis dėmesys gamtai ir išteklių tausojimui

Maisto papildų tvarumo tema labai plati ir apima ne tik jų sudėtį, bet ir daugybę kitų aspektų. Vienas jų – tokių papildų gamybos ekologiškumas ir etiškumas. Būtent todėl, vienas svarbiausių pasiekimų, kuriais didžiuojasi aprašoma įmonė, – tai, kad visų gaminių pakuotės gaminamos iš FSC sertifikuoto popieriaus. Tai reiškia, kad šioms pakuotėms naudojama mediena gaunama tik iš miškų, tvarkomų aplinkai nekenksmingu, socialiai atsakingu ir ekonomiškai perspektyviu būdu.

Be to, naujojo prekių ženklo komanda nuolat stengiasi optimizuoti ir išteklius, naudojamus gamyboje. 2010 m. pastatytas naujas įmonės pastatas atitinka pasyvaus namo standartą, jame naudojama per šilumos siurblius iš pasyviųjų šaltinių išsiskirianti energija, ir atsinaujinančioji energija, gaunama iš 120 metų amžiaus senumo hidroelektrinės Bavarijoje.

Plačiau: visisveiki.lt