Prieš kurį laiką „Acme Grupės“ įmonė „Acme NT“, užsiimanti NT valdymu ir administravimu, savo biure atnaujino kelias virtuves ir valgomuosius. Viską nuo interjero dizainerių paslaugų iki įgyvendinimo bei baldų įsigijo iš IKEA. Išbandę šias paslaugas verslui, šiandien su IKEA įrenginėja ir biurus bei laisvalaikio erdves administruojamose biurų patalpose savo klientams, kurie jas nuomojasi.

Daugiau nei valgymo erdvė

„Atnaujindami virtuvę ir valgomąjį savo biure, užduotis interjero dizainerių komandai formavome atsižvelgiant į mūsų darbuotojų poreikius. Tai mūsų biuro didžiausias traukos centras, tad norėjosi jaukios erdvės, kuri primintų tradicinę, funkcionalią, patogią virtuvę ir kartu jaukią kavinę. Kaip ir daugelis įmonių, „Acme Grupės“ įmonių komandos jau antrus metus dirba hibridiniu darbo modeliu – dalį laiko iš namų, dalį biure. Pastaruoju metu darbuotojai grįžta į biurus ir jų lūkesčiai auga. Jiems tapo svarbu, jog biuras būtų patrauklus: čia būtų ne tik komfortiška, bet ir jauku“ , - sako „Acme NT“ direktorius Viktoras Kozlovas.

„Acme NT“ direktorius Viktoras Kozlovas

Šiandien, įrenginėdama biurus nuomai savo klientams, įmonė taip pat didelį dėmesį skiria ne tik ergonomiškoms darbo vietoms, bet ir darbuotojų laisvalaikio erdvėms. Mat iš savo patirties pastebėjo, čia darbuotojai ne tik valgo, bet ir susitinka per pertraukėles, aptaria darbo reikalus ar visuomenės aktualijas, mini komandos pasiekimus.

„Mūsų pačių biure virtuvė ir valgomasis dažnai būna formalių ir neformalių susirinkimų vieta. Valgomojo erdvėje susitinkame aptarti ir darbo rezultatus, ir pasveikinti kolegas kokia nors proga. Jaukios laisvalaikio erdvės skatina kolegas bendrauti tarpusavy, didina bendruomeniškumą“, - sako įmonės direktorius.

Sutaupo interjero dizaino paslaugoms

Įmonės vadovas V. Kozlovas prisimena, kad įrenginėdami tiek savo, tiek klientų biurus anksčiau, naudodavosi atskirai interjero dizainerių ir baldų gamintojų ar pardavėjų paslaugomis. Pagrindinis trūkumas dirbant be integruotų paslaugų buvo ilgas projekto laikas ir aukštesnė kaina, palyginti su tuo, kai nuo idėjos iki įgyvendinimo projektai įvykdyti „IKEA verslui“ komandos.

„Visuose projektuose su IKEA pasiekėme optimaliausią kompromisą tarp funkcionalumo, kainos ir projekto įgyvendinimo laiko. Mano didžiausia ir maloni nuostaba buvo ta, kad su IKEA specialistais ir gaminiais pavyko išgauti erdvių jaukumą ir nepabostantį išskirtinumą. Tačiau svarbiausia, kad visos suteiktos paslaugos ir baldai bei aksesuarai įsigyjami iš „vienų rankų“. Tai eliminuoja galimas klaidas, sumažina projekto trukmę ir padeda sutaupyti“, - sako įmonės vadovas.

Įmonė sutaupė nemokėdama už interjero dizaino paslaugas. Mat nusprendus įgyvendinti IKEA interjero dizainerių pasiūlytą projektą ir įsigijus ne mažiau kaip 70 proc. IKEA baldų bei aksesuarų – interjero dizaino paslauga nekainuoja.

Interjere atsispindi naujausios tendencijos

Su verslo klientais dirbanti IKEA interjero dizainerė Laura Krištopaitytė sako, kad įrenginėjant laisvalaikio erdves biuruose svarbiausia atsižvelgti į ergonomiką, t.y., erdvėje turi būti patogu judėti, viską rasti. Kad būtų kuo erdviau, bendrose erdvėse svarbu maksimaliai išnaudoti visą plotą – nepamiršti, jog ne tik grindys, bet ir sienos gali tapti naudinga erdve daiktams laikyti ar dekoruoti.

Pasak jos, laisvalaikio erdvės biure taip pat turėtų būti lengvai prižiūrimos: virtuvės paviršiai patvarūs ir lengvai nuvalomi; sofų užvalkalai gali būti keičiami ar skalbiami ir pan. Verta pasidomėti garantiniu laikotarpiu interjero sprendimams – kai kurios IKEA virtuvės turi net 25 metų, biuro baldai – 10 metų garantiją.

„Daugeliui mąstant apie žalesnę gyvenseną, biurai taip pat nėra išimtis. Verslas ir įmonių darbuotojai vis dažniau nori mažinti neigiamą įtaką aplinkai. Tai daryti galima pasirenkant tam tikrus interjero sprendimus, pavyzdžiui, baldus, pagamintus iš natūralių ar perdirbtų medžiagų. Konkrečiai „Acme NT“ valdomame, naujai įrengtame biure virtuvės fasadai yra pagaminti tausojant išteklius: medienos drožlių plokštės pagamintos iš medienos likučių drožlių, panaudojant ne tik kamienus, bet ir kitas medžio dalis, o padengti plastiko plėvele, pagaminta iš perdirbtų PET plastiko butelių“, – vardija interjero specialistė.

Nors biurai vis labiau primena namus, laisvalaikiui, valgymui skirtose erdvėse itin svarbi jauki ir atpalaiduojanti aplinka. Reikėtų nepamiršti, kad jaukumą kuria interjero detalės, tekstilė, augalai. Ant tuščių sienų, pavyzdžiui, galima pritvirtinti lentynas, laikyti dekoracijoms ar knygoms, žurnalams. Jei nesinori prižiūrėti gyvų augalų – erdvę pagyvins dirbtiniai.

„Biuro laisvalaikio erdvėse galima drąsiau pažaisti su spalvomis. Konkrečiai šiuose projektuose parinkome ramių ir žemiškų spalvų paletes, veikiančias atpalaiduojančiai. Naujausiai įrengtose patalpose atsispindi ir tendencijos – vyrauja šiemet karaliaujanti žalia spalva ir jos atspalviai“ – sako L. Krištopaitytė.

Nemokamas interjeras verslui

IKEA‘oje verslo klientai gali rasti estetiško ir funkcionalaus dizaino interjero sprendimų. Interjero dizaineriai patars, kaip išsirinkti tinkamiausius baldus, paruoš interjero projektą ir padės jį įgyvendinti pasirinktoje erdvėje: biuruose ar gyvenamosiose patalpose, nedidelėse parduotuvėse, viešbučiuose, kavinėse, ar kitur.

Nusprendus įgyvendinti pasiūlytą projektą ir įsigijus ne mažiau kaip 70 proc. IKEA baldų bei aksesuarų, interjero dizaino paslauga nekainuos. Daugiau informacijos verslui čia.