Daugiau savitarnos ir savarankiško užsisakymo sprendimai yra šiandienis restorano „Jurgis ir drakonas“ prioritetas. Šiuo tikslu kai kuriuose restoranuose veikia savitarnos baras, kur klientai gali patys įsipilti gaiviųjų gėrimų, pasidaryti kavos ar arbatos, pasiimti įrankius. Darbuotojams tai palengvina krūvį, o svečiams leidžia jaustis kaip namuose. Restorane Vilniuje tokia erdvė per pandemiją buvo atnaujinta.

„Restoranus atnaujinti reikia gana dažnai, nes net ir kruopščiai prižiūrint viskas dėvisi. Greičiausiai – stalviršiai ir durelių bei stalčių mechanizmai. Atnaujinimus esame darę ir su interjero dizaineriais, ir savarankiškai. Mūsų išvada, jog vis tik profesionalų pagalba padeda išvengti taisymų ir korekcijų, kas kainuoja papildomai ir išsitęsia laike“, - sako šeimos restoranų „Jurgis ir drakonas“ direktorė Odeta Bložienė.

JD savitarnos zona

Pasak jos, atnaujinant savitarnos barą viename iš savo restoranų, šį kartą ji norėjo greito rezultato, funkcionalaus sprendimo ir estetikos. Būdami šeimos restoranu, komanda siekia, kad restoranų erdvė būtų jauki ir primintų namus, todėl tąkart buvo nuspręsta kreiptis į IKEA. Paaiškėjo, kad čia yra su verslo klientais dirbanti speciali komanda, kuri gali paruošti projektą nuo idėjos iki įgyvendinimo. Tai padėjo sutaupyti ir laiko, ir finansų, nes interjero dizaino planavimo paslauga nieko nekainavo.

„Versle mums svarbiausia rasti balansą tarp svečių bei darbuotojų pasitenkinimo ir verslo tikslų. Dabartiniai iššūkiai besikeičiančioj aplinkoj, kaštų augimas šią užduotį daro itin sudėtinga. Todėl efektyvumas ir galimybė sutaupyti – svarbus kriterijus. Dar tik grįžtam į priešpandeminį lygį, per šį laikotarpį pasikeitė ir lankytojų lūkesčiai interjerui: dažnas nori didesnių atstumų tarp stalų“, - sako O. Bložienė.

JD savitarnos zona

Interjero dizainas – nepavaldus laikui

Restorano direktorė sako, kad kreipiantis į verslo interjero dizaino komandą dėl savitarnos baro atnaujinimo, vienas iš prašymų buvo, kad interjero stilius, spalvos ir dizainas būtų klasikinio, nepavaldaus laiko stiliaus ir derėtų prie kitų restorano erdvių. Ši zona viename iš restoranų Vilniuje atnaujinta buvo per pandemiją, tad ją klientai atranda tik dabar, kai ribojimai atlaisvėjo. Šiandien svečiai atsiliepia, jog interjeras primena namus, o būtent to restorano savininkai ir siekia. Su IKEA verslui komanda jau atnaujino ir kitame restorane esančią vieną iš erdvių.

Savitarnos zoną atnaujinusi IKEA verslo interjero dizainerė Aistė Lėkytė sako, kad svarbiausia šiame projekte buvo ne tik nedidelėje erdvėje sutalpinti visą reikiamą įrangą, pradedant kavos ir baigiant gaiviųjų gėrimų aparatais, bet ir išlaikyti estetinį vaizdą, priderinant jį prie restorano interjero bei padarant jį matomu, kad trauktų klientus.

JD savitarnos zona

„Buvo suplanuota sala, leidžianti prieiti iš visų pusių ir kartu patogiai judėti darbuotojams bei klientams. Virš jos esantys bambukiniai šviestuvai padaro šią zoną matoma ir kuria jaukumą. Kartu spintelėse atsirado daug vietos laikyti paslėptus daiktus. Prie sienos pritvirtintos dekoratyvios lentynėlės ne tik praktiškas, bet ir estetinis sprendimas: ant jų galima laikyti dekoracijas, augalus, leisti jiems svirti žemyn. Tai dar vienas namų jausmą kuriantis akcentas“, - interjero sprendimus vardija IKEA verslo interjero dizainerė.

Kaip lengvai ir greitai atnaujinti kavinę?

Pasak interjero specialistės, įrengiant arba atnaujinant kavinę ar restoraną, vienas svarbiausių dalykų yra medžiagų patvarumas ir lengva jų priežiūra. Baldų fasadai turėtų būtų lengvai valomi, minkštų baldų audiniai taip pat lengvai valomi ar net keičiami. Pavyzdžiui, sofa su pakeičiamu užvalkalu leidžia jį skalbti ar net pasirinkti kitos spalvos ir taip pakeisti erdvės interjerą. Kalbant apie erdvės išplanavimą, itin svarbu išlaikyti tinkamus praėjimus, kad klientai ir darbuotojai galėtų patogiai judėti, užtikrinti saugumą.

JD savitarnos zona

„Atnaujinant kavinę ar restoraną, kai norisi efektingo šviežumo jausmo, svarbus net sienų perdažymas, nes viešose erdvėse jos gana greitai išsiteplioja ir apsigadina. Norint sutaupyti ar atsinaujinti nestabdant veiklos – atnaujinimus galima planuoti ir dalimis, zonomis. Padarius tai, jau galima galvoti apie naujų baldų, apšvietimo ar dekoracijų planavimą. Jeigu siekiama greito rezultato su mažesnėmis investicijomis, verta žaisti tik aksesuarais, tekstile, šviesomis, dekoratyviomis lentynomis ir dekoracijomis. Svarbu išnaudoti tam sienas, nes jos bene labiausiai matomos lankytojų“, - sako A. Lėkytė.

Interjero dizainerė skatina išnaudoti sezoniškumą. Pastarieji keli metai, parodė tendenciją aktyviai dekoruoti kavines ir restoranus kalėdiniam laikotarpiui. Tai ne tik traukia klientus, tačiau ir kuria bendrą šventinę nuotaiką mieste. Tas pats ir šiltuoju metų laiku – kaip namus, taip ir verslo erdves pavasarėjant galima lengvai atnaujinti vos pakeitus pagalvėles, užuolaidas, kilimus, vazas ir kitas dekoracijas.

JD savitarnos zona

Nemokamas interjeras verslui

IKEA‘oje verslo klientai gali rasti estetiško ir funkcionalaus dizaino interjero sprendimų. Interjero dizaineriai patars, kaip išsirinkti tinkamiausius baldus, paruoš interjero projektą ir padės jį įgyvendinti pasirinktoje erdvėje: biuruose ar gyvenamosiose patalpose, nedidelėse parduotuvėse, viešbučiuose, kavinėse, ar kitur.

Nusprendus įgyvendinti pasiūlytą projektą ir įsigijus ne mažiau kaip 70 proc. IKEA baldų bei aksesuarų, interjero dizaino paslauga nekainuos. Daugiau informacijos verslui čia.