„Iš verslo klientų užklausų pastebime, kad saugi ir ergonomiška biuro aplinka paskutiniu metu tapo kur kas svarbesnė. Atsirado poreikis turėti lengvai prižiūrimas, erdvias patalpas, kuriose visi galėtų jaustis laisvai ir saugiai“, – pasakoja IKEA verslo interjerų dizainerė Eglė Kropienė.

Dėl pandemijos taip pat iškilo poreikis siūlyti lankstesnes darbo sąlygas – dar ir dabar daugelyje įmonių darbuotojai dalį laiko gali dirbti iš namų. Tai paskatino kitą biuro interjero tendenciją: darbo erdvės tampa lankstesnės ir universalesnės. „Darbo vietos baldai ir interjero detalės turi būti lengvai pritaikomi, kad jais galėtų naudotis keli darbuotojai. Todėl klientams siūlome rinktis darbo stalus ir kėdes, kurių aukštis reguliuojamas – taip kiekvienas tą pačią darbo vietą gali lengvai pritaikyti pagal save“, – sako E. Kropienė.
 Jaukus apšvietimas

Daugeliui mąstant apie žalesnę gyvenseną, biurai taip pat nėra išimtis. Interjero tvarumas yra kylanti tendencija ne tik namuose, bet ir darbe. „Verslas ir įmonių darbuotojai vis dažniau nori prisidėti prie neigiamos įtakos aplinkai mažinimo. Todėl interjero detalės ir baldai, pagaminti iš natūralių ar perdirbtų medžiagų tarp mūsų klientų tampa vis populiaresni. Virtuvės baldų fasadai iš perdirbto plastiko, pinti foteliai iš rotango ir mediniai baldai – tik keletas pavyzdžių“, – vardija interjero specialistė.
Vis dėlto pagrindinė tendencija, atsiradusi dėl pandemijos, yra namų jausmas biure. Pasak IKEA interjero dizainerės, ateityje vis daugiau biurų primins namus. Nors kadaise estetika ir jaukumas oficialioje darbo aplinkoje nebuvo tokie svarbūs, dabar tai keičiasi. Darbdaviai stengiasi sukurti aplinką, kuri ne tik skatintų darbuotojų produktyvumą ar padėtų susikaupti, bet ir mažintų įtampą, įkvėptų bendrauti ir bendradarbiauti.
 Tvarumas, natūralios medžiagos

Poilsio ir bendravimo erdvės

Siekiant suteikti biurui daugiau jaukumo, ypatingas vaidmuo tenka laisvalaikio erdvėms, kuriose darbuotojai gali atitrūkti nuo darbų ir atsipalaiduoti. Tokios poilsio zonos biure turėtų tikti ir neformaliems susitikimams ar darbui, kai norisi pakeisti aplinką. Taigi jų paskirtis tampa vis labiau daugialypė.

 Jaukumas

„Biuro virtuvėlė taip pat yra vieta, skirta ne vien pavalgyti, bet ir pabendrauti. Turint mintyje, kad čia kolegos susitinka atsigerti kavos ir pasikalbėti, renkantis baldus tapo svarbu atkeipti dėmesį ne tik į jų funkcionalumą, lengvą priežiūrą ar medžiagas – vis daugiau dėmesio skiriama estetikai, jaukumui ir patogumui“, – sako E. Kropienė.

Interjero dizainerė pastebi, kad šiuo metu padaugėjo prašymų suprojektuoti mažas, jaukias susitikimų erdves su patogiomis sėdėjimo vietomis. Pasak jos, tokia aplinka skatina neformalų bendravimą ir darbuotojų vienybę.

 Saugumas ir privatumas

„Jaukią darbo aplinką galima sukurti derinant ergonomiškus biuro baldus su namų interjero detalėmis. Medinė grindų danga, patogūs minkštieji baldai, įvairūs aksesuarai, kilimai, tekstilė ir šviestuvai, skleidžiantys šiltą šviesą – visa tai biure padės sukurti jaukią, namus primenančią atmosferą. Dauguma šiuolaikinių biurų taip pat neatsiejami nuo augalų – žalios vijoklių sienos ir gausiai pavieniais augalais dekoruota aplinka ne tik gražiai atrodo, bet ir teigiamai veikia emocinę savijautą. Jei nenorite prižiūrėti gyvų augalų, biure puikiai tiks ir dirbtiniai“, – teigia IKEA verslo interjero dizainerė.

 Lengvai pritaikomos darbo vietos

Nemokamas interjeras verslui

Verslo klientams IKEA siūlo estetiško ir funkcionalaus interjero dizaino sprendimus. Prireikus, interjero specialistai patars, kaip įsirengti patalpas ir išsirinkti tinkamiausius baldus, paruoš interjero projektą ir padės jį įgyvendinti pasirinktoje erdvėje: biure, parduotuvėlėje, kavinėje, viešbutyje, nuomojamame bute ar kitose verslo patalpose.

 Žaluma ir jaukus apšvietimas

Nusprendus įgyvendinti pasiūlytą projektą ir įsigijus ne mažiau kaip 70 proc. IKEA baldų bei aksesuarų, interjero dizaino paslauga nieko nekainuos. Daugiau informacijos apie paslaugas verslui rasite čia.