„Renginių rinka nuolat keičiasi, todėl daugelį metų turėtas didžiųjų šalies renginių erdvių koziris – salės dydis – organizatorių akyse nebėra lemiamas faktorius. Organizatoriai ypatingą dėmesį skiria kokybiškam renginio aptarnavimui, transformacijų sprendimams ir papildomoms paslaugoms. Kitaip tariant, vietos universalumo ir paslaugų kokybės svarba daugeliu atvejų pranoksta salės dydžio faktorių“, – teigė O. Zacharova.

„Pandemijos metu išties nemažai dėmesio sulaukė lauko erdvės, tačiau pastebime, jog organizatoriai grįžta į visą reikiamą infrastruktūrą renginiams turinčias arenas bei didesnes renginių erdves, kurios per paskutinius kelerius metus taip pat prisitaikė prie pokyčių rinkoje“, – pridūrė arenos renginių skyriaus vadovė.

 Amfiteatras su DELFI TV Lounge

Beveik dešimtmetį renginių rinkoje dirbanti O. Zacharova teigia pastebinti jau ne vienerius metus Lietuvos organizatorių tarpe augantį susidomėjimą mažesnio formato renginiais. Nepaisant to, šią tendenciją pašnekovė vertina, kaip galimybę sugriauti nusistovėjusį mitą.

 Avia Solutions Group arena

„Augančią paklausą mažesnėms erdvėms pastebėjome jau iki pandemijos, todėl džiugu, kad dar 2018 metais sėkmingai išplėtėme savo pasiūlą mažesnio formato ar įdomesnių sprendimų reikalaujantiems renginiams, kai pristatėme „Cozy“ ir „Confer“ renginio salių variantus. Todėl dabar esame puikiai pasiruošę renginiams tiek su keliais šimtais, tiek su keliais tūkstančiais žiūrovų“, – prisiminė renginių ekspertė.

„Mažesnių renginių arenoje gausu, kas padeda sugriauti seną mitą, jog arena yra skirta tik „dideliems“ renginiams. Šiemet surengėme ne vieną „Cozy“ formato koncertą ar privatų įmonės renginį, iš kurių būtų galima išskirti „DELFI TV Lounge“ erdvėje vykusius LFF apdovanojimus su koncertine programa arenos amfiteatre arba jaukų „Saulės Kliošo“ pasirodymą per Valentino dieną“, – pridūrė O. Zacharova.

LFF apdovanojimai „Avia Solutions Group“ arenoje:

„Dažnas lankytojas, apsilankęs mūsų arenoje kelis kartus, negali patikėti, kad tai ta pati erdvė, nes arena, priklausomai nuo renginio, pasikeičia neatpažįstamai. Man asmeniškai į atmintį įsirėžė vienos lankytojos klausimas ekskursijos po areną metu: „Kiek skirtingų arenų yra „Avia Solutions Group“ arenoje?“. Manau, kad tai puikiai iliustruoja mūsų transformacijų kokybę“, – teigė renginių skyriaus vadovė.

 DELFI TV Lounge

„Visgi, galime pasigirti ne tik transformacijų sudėtingumu ir universalumu, bet ir greičiu. Ne per seniausiai arenoje turėjome savaitę, kuomet vos per keturias dienas surengėme krepšinio rungtynes, koncertą ir bušido turnyrą. Turbūt iš šono gali atrodyti, kad mūsų komanda nemiega“, – juokavo pašnekovė.