Pasak „InRento“ vadovo Gusto Germanavičiaus, po susijungimo įmonė galės sparčiau įgyvendinti savo viziją – pasiūlyti daugiau ir didesnių NT nuomos projektų užsienyje bei pritraukti didesnį kiekį investuotojų vietiniu ir tarptautiniu mastu.

„Mūsų augimo strategija yra paremta ne tik „InRento“ kaip platformos plėtra, bet ir kitų įmonių įsigijimu ar susijungimais su jomis. Tai padeda judėti į priekį greičiau. Sprendimas susijungti su „EvoEstate“ yra vienas iš strateginių žingsnių, padėsiančių pasiūlyti esamiems ir potencialiems investuotojams didesnius projektus, įsitvirtinti vietinėje rinkoje ir užtikrinčiau žengti į tarptautinius vandenis. Priimti šį sprendimą sudėtinga nebuvo, nes tikime, kad tai padės dar geriau išpildyti mūsų investuotojų interesus ir lūkesčius“, – sako G. Germanavičius.

2020 m. pabaigoje veiklą pradėjęs startuolis „InRento“ yra pirmoji licencijuota sutelktinio finansavimo platforma ES, leidžianti investuoti į jau pastatytų NT objektų nuomos projektus. Investuotojai gali gauti grąžą ne tik iš nuomos palūkanų, bet ir iš kapitalo prieaugio, NT projektą pardavus brangiau. Klientams „InRento“ pernai išmokėjo beveik 60 tūkst. eurų palūkanų.

„EvoEstate“ veikia kaip NT sutelktinio finansavimo agregatorius, pateikiantis kitų platformų atrinktus projektus iš visos Europos vienoje vietoje. 2020 metais „Techchill“ konferencijoje Rygoje „EvoEstate“ laimėjo fintech įmonių konkursą. Įmonės vadovas Audrius Višniauskas pažymi, kad šis susijungimas paspartins bendrovės tikslų įgyvendinimą.

„Nuo pat „EvoEstate“ starto, viena iš pagrindinių mūsų užduočių buvo pasitelkiant šiuolaikines technologijas supaprastinti investavimo į NT procesus. Neabejoju, kad apjungę jėgas su „InRento“ galėsime garsinti Lietuvos vardą proptech srityje bei vystyti priemones, kurios paverstų investavimą į NT dar patogesniu“, – teigia A. Višniauskas.

Kurį laiką po susijungimo „EvoEstate“ platforma ir toliau aptarnaus esamus investuotojus, kurie turės galimybę investuoti į „InRento“ siūlomus NT nuomos projektus. Ilgainiui agregatoriaus platforma bus integruota į „InRento“ puslapį.

„EvoEstate“ kartu su „InRento“ yra sufinansavusios projektų už daugiau kaip 13 mln. eurų, jų investuotojų bazė vienija virš 12 tūkst. investuotojų.