„Šių metų pradžioje patobulinome teikiamus finansavimo sprendimus ir įmonių finansavimo limitas išaugo nuo 50 iki 350 tūkst. eurų, o maksimalus skolinimosi terminas – nuo 2 iki 3 metų“, – sako bendrovės „CapitalBox“ generalinis direktorius Oscaras Barkmanas.

Anot jo, itin ribotą laiką – kovo mėnesį – bendrovė suteiks paskolas be palūkanų, administravimo, ar paskolos grąžinimo mokesčių. Šios palūkanų ir kitų mokesčių „atostogos“ įmonėms galios iki pat birželio 1 d.

„Visi suprantame, kokioje neapibrėžtoje ir nestabilioje situacijoje šiuo metu gyvename. Pasiūlėme šią galimybę, nes suprantame, kad verslui veikti lėšų dažnai prireikia greitai, o skolintis iš banko ne visada yra galimybė. Tikimės, kad mūsų pasiūlymas padės daug Lietuvos bendrovių užsitikrinti reikalingą finansavimą“, – pasakoja O. Barkmanas.

Pasak bendrovės generalinio direktoriaus, 2022 m. taip pat planuojama ir globalaus produktų krepšelio plėtra, todėl atsiras galimybė pasiūlyti naujų verslo finansavimo įrankių ir Lietuvoje.

„2021 m. Lietuvos verslams paskolinome apie 2.5 mln. eurų, o iki 2025 m. planuojame peržengti 10 mln. eurų ribą“, – apie ateities planus Lietuvoje kalba O. Barkmanas.

Iš viso per praėjusius metus Skandinavijos šalyse ir Nyderlanduose „CapitalBox“ išdavė daugiau negu 80 mln. eurų verslo paskolų, o bendrovės pajamos viršijo 22 mln. eurų.

Generalinio direktoriaus Oscaro Barkmano teigimu, nors paskolų išdavimo apimtys Lietuvos rinkoje dar nedidelės, čia sutelkta net trečdalis visų bendrovės darbuotojų, atsakingų už pardavimų verslo sektoriuje sėkmę visose penkiose įmonės veiklos šalyse – Suomijoje, Švedijoje, Danijoje, Nyderlanduose ir Lietuvoje. Iš jų didžiausią verslo finansavimo rinkos dalį – net 44% – sudaro Suomija, taip pat nemaža dalis tenka Švedijos ir Nyderlandų rinkoms.

„Į Lietuvos rinką žengėme dėl naujos rinkos klientų, tuo metu nebuvo planų perkelti dalį verslo operacijų į mūsų šalį, tačiau Lietuvos skyrius organiškai užaugo kartu su įmone. Ieškodami darbuotojų vykdėme tarptautinę atranką, kurios metu būtent Lietuvos kandidatai pasirodė geriausiai. Atrinkę reikalingus specialistus subūrėme pirmąjį Lietuvos padalinio branduolį“, – apie veiklą Lietuvoje pasakoja bendrovės generalinis direktorius Oscaras Barkmanas.

Šiuo metu Lietuvoje esančiame „CapitalBox“ padalinyje vykdomi visi su informacinėmis technologijomis susiję darbai, taip pat verslo operacijų palaikymas, strateginių projektų ir skolų valdymas, duomenų analizė, dalis žmogiškųjų išteklių bei rinkodaros ir pardavimų.

„CapitalBox“ priklauso įmonių grupei „Multitude“, kurioje šiuo metu dirba 760 žmonių. Dar viena grupei priklausanti įmonė „Ferratum Finance“ toliau teikia paslaugas visai grupei, dirbančiai su fizinių asmenų finansavimu kitose šalyse. Lietuvoje šiuo metu finansuojami tik juridiniai asmenys.