„Tai dar vienas svarbus žingsnis, kuris dar labiau priartina mus prie pirkėjų bendruomenės. Nors prekiaujame internetu, tačiau tolygiai stipriname ir plečiame fizinę infrastruktūrą, auginančią prekių atsiėmimo greitį. Visų pirma atidarėme didžiausią Baltijos šalyse parduotuvę, o dabar – „Drive in“ punktą. Gebėjimas būti čia ir dabar, pasiūlyti greitį ir patogumą vietiniam pirkėjui – ir yra tos stiprybės, kuriomis lenkiame globalias e. platformas“, – sako „Pigu.lt“ vadovas Dainius Liulys.

Prekių atsiėmimo „Drive in“ formatą „Pigu“ pritaikys ir kitose šalyse. 2022 metų antrąjį ketvirtį toks prekių atsiėmimo punktas bus atidarytas Latvijoje.

Norint atsiimti „Pigu.lt“ e. prekybos centre įsigytas prekes „Drive in“ punkte, pirkimo metu tereikės suvesti automobilio valstybinį numerį. Atvykus į prie parduotuvės esančią aikštelę, automobilio numeriai bus nuskaityti. Pirkėjas bus nukreiptas į vieną iš 12 rezervuotų „Drive in“ stovėjimo vietų su švieslentėmis. Sustojus paskirtoje vietoje, „Pigu.lt“ darbuotojas pristatys užsakymą.

Operatyvų klientų aptarnavimą užtikrins moderni eilių valdymo sistema. Skaičiuojama, kad tais atvejais, kai neprireiks specializuotos technikos – stambiai buitinei technikai ar baldams pristatyti – užsakymui atsiimti klientas sugaiš mažiau nei 2 minutes. Vienu metu parduotuvės ir „Drive in“ klientų aptarnavimu rūpinsis 20 „Pigu.lt“ darbuotojų.

„Koronaviruso situacijoje ypač svarbus išlieka ir mūsų klientų saugumas. Naujoji paslauga eliminuos bet kokius kontaktus tiek su kitais klientais, tiek su mūsų darbuotojais. Taigi šis užsakymų atsiėmimo būdas yra 100 procentų bekontaktis ir saugus“, – sako D. Liulys.

„Drive in“ veikia greta naujosios „Pigu.lt“ parduotuvės, 2021-ųjų rugpjūtį atidarytos Laisvės pr. 75, Vilniuje. Į naują biuro, prekybos ir sandėlių kompleksą „Pigu.lt“ investavo daugiau nei 2 mln. eurų.

„Pigu.lt“ priklauso didžiausiai Baltijos šalyse e. prekybos bendrovei „PHH Group“. Ji buvo suformuota „Pigu.lt“ susijungus su Suomijos prekybos milžine „Hobby Hall“. „PHH Group“ valdo e. parduotuves ir prekybos platformas Suomijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Grupės valdomose e. prekybos platformose prekiauja daugiau nei 4000 pardavėjų, asortimentą sudaro daugiau nei 2 mln. prekių. Lankytojų skaičius per metus siekia apie 150 milijonus.