Maišelius, pagamintus iš neaustinės medžiagos (angl. non-woven PP), naudojant inovatyvią siuvimo ultragarsu technologiją, tieks Lietuvoje įsikūrusi didžiausia Baltijos šalyse ekologiškų daugkartinių neaustinės medžiagos ir popierinių maišelių gamintoja bendrovė „Bagfactory“.

Kaip teigia „Humana“ atstovai, maišelius jau galima įsigyti bendrovės parduotuvėse užsienyje – Belgijoje, Vokietijoje bei Vengrijoje. Lietuvoje kol kas naudojami popieriniai maišeliai, kurie greitu metu bus pakeisti į medžiaginius.

„Humana“ dėvėtų rūbų prekybos tinklas yra tvarios mados lyderis Lietuvoje, suteikiantis klientams galimybę ne tik įsigyti geros kokybės drabužių, bet ir asmeniškai prisidėti prie tekstilės pramonės poveikio aplinkai mažinimo bei gamtos išteklių tausojimo. Nuolat ieškome būdų, kaip dar labiau sumažinti savo veiklos poveikį aplinkai. 2020 metais ant gamybinio pastato stogo įsirengėme saulės jėgainę ir gaminame „žalią energiją“ savo reikmėms. Požiūris į tvarumą labai sparčiai keičiasi: vis daugiau žmonių sąmoningai renkasi gyventi ekologiškiau, pirkdami prekes galvoja, kokią įtaką jų pasirinkimas turi aplinkai. Tad savo pirkėjams nusprendėme pasiūlyti daugkartinius maišelius“, – teigia UAB „Humana LT“ grupės teisės ir bendrųjų reikalų direktorė Gitana Mitrulevičiūtė

„Bagfactory“ vadovas Gvidas Krolis sakė: „Mums didelė garbė dirbti su „Humana“. Šis prekės ženklas ne tik jau yra tapęs tvaraus bei ekologiško vartojimo simboliu, tačiau ir pavyzdžiu, kaip reikia padėti neturtingų pasaulio šalių organizacijoms įgyvendinti socialinius projektus.“

„Bagfactory“ maišelius gamina tokiems užsakovams kaip „Lidl“, „Euronics“, „Coca Cola“, „Shell“, taip pat stambiausiems Vokietijos, Olandijos, Skandinavijos prekybos tinklams.