„Prekybininkai puikiai pasiruošė šaltajam sezonui ir pasiūlė tikrai platų žiemos prekių ir aksesuarų asortimentą. Intensyviausia prekyba dėl iškritusio sniego šiemet prasidėjo gerokai anksčiau negu pernai, o gruodis padovanojo rekordinį rezultatą“, – teigia „PHH Group“ rinkodaros vadovas Ernestas Kačerauskas.

Lygumų slidžių pardavimai gruodžio mėnesį Lietuvoje išaugo 2,5 karto, kone 2 kartus Latvijoje ir net 5 kartus Estijoje, lyginant su 2020-ųjų duomenimis.

Pasak E. Kačerausko, rogutės kaip ir kasmet yra viena iš labiausiai geidžiamų žiemos prekių. Populiariausias rogių variantas – klasikinės medinės rogutės su metalinėmis pavažomis, tinkančios mažyliams iki trejų metų.

„Tokios rogutės – dažna dovana visų žiemos švenčių metu. Na, o šiek tiek vyresni vaikai, jaunuoliai ir suaugusieji dievina pripučiamas čiuožynes“, – teigia. E. Kačerauskas. Jo teigimu, įvairių formų spalvingos čiuožynės, o Estijoje – ir kalnų slidės, šiais metais yra didžiausi žiemos sporto prekių pardavimų lyderiai.

Populiariausia gruodžio mėnesio preke Baltijos šalyse tapo moteriškos pirštinės. Jų parduota daugiau kaip 1000 vienetų, daugiausia – virš 600 – Lietuvoje. Antroje vietoje – čiuožynės, jų parduoda virš 850 vienetų, panašiai kiek ir rogučių – 820 vienetų.

Įdomu tai, kad Lietuvoje populiariausios moteriškos pirštinės užima trečiąją vietą Estijoje, o Latvijoje net nepatenka į populiariausiųjų žiemos prekių penketuką. Latvijoje pirmąsias vietas užima čiuožynės, o Estijoje – pačiūžos.

„Žiemos prekių pardavimai glaudžiai susiję su oro sąlygomis, be to, 2020 metų karantino sąlygomis neveikė nei čiuožyklos, nei slidinėjimo trasos. Šis sezonas žiemos sporto fanams kur kas linksmesnis“, – pastebi E. Kačerauskas. Anot jo, vos pasninga, ima augti kalnų ir lygumų slidžių pardavimai, vos tik atidaroma nauja čiuožykla – į viršų šauna pačiūžų poreikis.

„Pigu.lt“ prekybos centras internete priklauso „PHH Group“, kuri valdo keturių Baltijos šalių populiariausias e. prekybos bendroves: „Pigu.lt“ Lietuvoje, „Kaup24.ee“ ir „Hansapost.ee“ Estijoje, „220.lv“ ir „Xnet.lv“ Latvijoje bei „Hobbyhall.fi“ Suomijoje.

„PHH Group“ valdomuose e. prekybos centruose iš viso prekiauja daugiau kaip 3000 parduotuvių su daugiau nei 1,5 milijono prekių, o pirkėjai apsilanko daugiau nei 100 mln. kartų per metus.

Užsakymo nr.: PT_89158813