Fabrikas tavo kūrybai

„Drobės fabrikas“ - analogų Lietuvoje neturinti erdvė. Daugiau nei šimtmečio senumo statinys buvo pertvarkytas taip, kad autentiškai tarnautų naujai paskirčiai, o istorinės pastato detalės nebuvo sunaikintos ar paslėptos, priešingai, jos naudojamos naujam kūrybos spindesiui įkvėpti.

Vos įžengus į milžinišką industrinį pastatą apima jausmas, kad patenki į kitą pasaulį, kuriame viskas įkvepia ir yra neįprasta - nuo architektūrinių formų iki įvairių interjero sprendimų, spalvingų paveikslų ant fabriko sienų, įvairių meno objektų, išsibarsčiusių po patalpas.

Įspūdingos erdvės ir dideli langai, išsaugantys aplinkos erdvumą ir šviesumą, suteikia laisvės ir komforto pojūtį, o subtili neutralių spalvų paletė skatina idėjų generavimą čia įsikūrusiems verslams.


Drobės fabriko vystytojai jau šį rudenį atveria naujai rekonstruotą 4-ąjį pastato aukštą kūrėjams

Kauno miesto ikona tapusiame pastate greitu metu atvers duris viena įdomiausių pastato dalių - viršutinis aukštas, kuris lankytojus iš pirmo žvilgsnio žavi dėl patalpų aukščio bei išskirtinai didelių langų - vien dėl jų galima praleisti valandas panirus į vaizduotę, tačiau visame aukšte apstu įkvepiančių erdvių, skirtų tam, jog pailsėjus kiltų naujų idėjų, pavyktų pažvelgti į kūrybą kitu kampu.

Ketvirtame pastato aukšte bus įrengtas židinys, kuriame žmonės galės susirinkti pasikalbėti, atgauti jėgas ir pasisemti naujų idėjų. Greta įrengtose laisvalaikio erdvėse kabės hamakai, o šalia esančioje virtuvėje bei valgomajame prie kavos puodelio bus aptariama skirtingų krypčių kūrėjų idėjos ir sąlyčio taškai bendradarbiavimui. Šiame aukšte bus įrengiamas tiesioginis išėjimas į vidinę lauko terasą, tad semtis kūrybos galėsite ir sėdint sėdmaišyje, žvelgiant į dangaus panoramą.

Patalpos, skirtos suburti kūrėjus į bendruomenę

„Mes kuriame ne darbo ar verslo erdvę, mes kuriame talentingų bei sėkmingų žmonių bendruomenę“, - sako „Drobės” direktorius Laimonas Daniliauskas. „Siekdami sukurti pridėtinę vertę savo nuomininkams ir lankytojams, sukūrėme erdves, kurioje jie gali keistis idėjomis ir užmegzti ryšius su žmonėmis, kurie jau sėkmingai dirba versle, o tai - nemenkas iššūkis“.

Paklaustas koks šio projekto pagrindinis tikslas, įmonės vadovas patikslino:
„Mūsų prioritetas - suburti bendruomenę, kurioje žmonės jaustųsi patogiai, kad galėtų susitelkti į darbą ir inovacijas. Dedame visas pastangas, kad sukurtume komfortišką aplinką, kurioje kiekvienas kūrėjas galėtų realizuoti save.“


Laisvos erdvės sparčiai pildosi

Susidomėjimas tokiu centru yra didelis: jame įsikuria įvairios įmonės - nuo mažų pradedančiųjų iki didelių grupių ir žinomų užsienio technologijų milžinų. 22 000 kvadratinių metrų ploto erdvėse apstu skirtingų verslų, kurie vienas kitą papildo bendromis idėjomis bei projektais.

Sekančiame „Drobės“ vystymo etape bus sukurtos kūrybinės laboratorijos smulkiems verslams, tad susidomėjusius kviečiame sekti naujienas Fabriko tinklapyje https://drobesfabrikas.lt/ bei Instagram paskyroje https://www.instagram.com/drobesfabrikas/

“Drobė” Facebook https://www.facebook.com/drobes.fabrikas/

Užsakymo nr.: PT_88242759