Dar 1992 metais „Axioma metering“ buvo pirmieji mūsų šalyje sukūrę ultragarsinį šilumos skaitiklį. Nuo tada ši įmonė nuolat investuoja į mokslinius tyrimus, tobulina sukurtus prietaisus ir siūlo vis naujas, skirtingoms terpėms matuoti pritaikytas, inovacijas. Viena iš jų – vandens skaitikliai, kurie dėl savo išmaniųjų funkcijų tapo mėgstami net 60 pasaulio šalių.

„Ultragarso metodas yra vienas iš greičiausiai besiplėtojančių įvairiose srityse, nes juo galima pastebėti net menkiausius bet kokios sistemos pokyčius ir iškart į juos reaguoti. Mūsų gaminiai užtikrina precizišką tikslumą ir kasdienį pažangumą, tad nenuostabu, kad įvertinimo bei pasisekimo sulaukiame visame pasaulyje“, – teigia įmonės vadovas Ignas Vosylius.

Tvarumo link

Pasaulyje vis daugiau kalbama apie gamtos išteklių saugojimą. Vandens valdymo srityje didžiausios pasaulio įmonės kasdien ieško sprendimų, kaip efektyviau paskirstyti jo suvartojimą ir sutaupyti. Pavyzdžiui, Londone padaryta vandens sunaudojimo analizė parodė, kad tokiu tempu eikvojant šį gamtos išteklių, jau 2025-aisiais mieste gali pradėti trūkti geriamojo vandens.

„Šios prognozės – liūdnos. Tai vyksta, nes miestas plečiasi, jo infrastruktūra – sena, įvyksta daug avarijų, kurios susijusios su vandens nutekėjimu. Teigiama, kad šiame, viename didžiausių Europos miestų, net 30 proc. vandens yra tiesiog iššvaistoma dėl tekančių kranų, trūkusių vamzdžių ir pan.“, – teigia I. Vosylius.

Pasak pašnekovo, norint optimizuoti šio ištekliaus suvartojimą, visų pirma reikia suprasti, kaip ir kokiu tempu jis naudojamas. Būtent todėl atsiranda poreikis išmaniesiems prietaisams, kuriuos ir siūlo „Axioma metering“.

„Mūsų siūlomi vandens apskaitos skaitikliai leidžia tiksliai ir realiu laiku matuoti vandens suvartojimą, nustatyti avarijas tinkluose, plyšusius vamzdžius. Šie duomenys daiktų interneto pagalba keliauja į serverius, tad juos galima analizuoti, daryti ataskaitas ir suprasti, ar vandens tiekimo grandinė yra optimali“, – pasakoja įmonės vadovas.

„Axioma metering“ įmonė, jausdami poreikį tvaresniems vandens išteklių matavimo prietaisams, investuoja ne į senų techninių sprendimų atnaujinimą, o kuria naujus produktus. 2019-aisiais įmonė atidarė modernią gamyklą, kurioje dienos šviesą išvysta vis išmanesni gaminiai.

Ignas Vosylius

„Investuodami į naujus produktus – rizikuojame, tačiau remiamės prielaida, kad kol sukursime inovaciją – ji taps labai reikalinga. Tai pasiteisina, todėl šiandien galime didžiuotis vis didėjančiais pardavimų skaičiais visame pasaulyje“, – teigia pašnekovas.

Šie išmanieji skaitikliai – ne tik funkcionalūs, išmanūs, bet ir taupantys gamtos resursus. Pavyzdžiui, vienas iš įmonės rinkai siūlomų skaitiklių – „Qalcosonic W1“ išsiskiria mažumu ir paprastumu. Būtent šio skaitiklio konstrukcija ir dizainas simbolizuoja naują technologijos evoliuciją. Tai – mažiausias pasaulyje išmanusis ultragarsinis skaitiklis, kurį sukūrė lietuviai..

Pažangesnis produktas – konkurencinga kaina

Šiuo metu įmonė siūlo pažangius vandens skaitiklius, kurie konkuruoja savo išmaniomis funkcijomis bei patrauklia kaina.

„Pasiūlydami klientams gerokai pažangesnį produktą už konkurencingesnę kainą norėjome paspartinti rinkos pokytį. Tai mums pavyko puikiai. 2018-aisiais metais įmonė pardavė 50 tūkst. skaitiklių, 2019-aisiais – 130 tūkst., o pernai pardavimų skaičius išaugo net iki 370 tūkst.“, – pasakoja I. Vosylius.

Vis daugiau žmonių įvertina „Axioma metering“ kuriamus vandens skaitiklius, kurie leidžia itin tiksliai apskaičiuoti vandens vartojimą, o tai padeda sutaupyti. Taip pat šie skaitliukai suteikia galimybę nuotoliniu būdu stebėti suvartojimo lygį ir siūlo patobulintą išteklių valdymą komunalinių paslaugų bendrovėms.

Lietuviška prekė užkariauja pasaulį

Šie unikalūs produktai sparčiai skinasi kelią visame pasaulyje. Tačiau nors daugiausiai jų iškeliauja į užsienio šalis, įmonės vadovas didžiuodamasis teigia, kad Kaune sukurti ir gaminami vandens skaitliukai – lietuviška prekė.

„Esame lietuviška įmonė, kuriame lietuvišką produktą, dirbame su Lietuvos universitetų mokslininkais, o didžioji dalis mūsų kūrėjų – Lietuvos universitetų absolventai“, – džiaugiasi vadovas ir priduria, kad tikisi, kad jų produktų pliusus įvertins ir vis didesnė dalis mūsų šalies vandentvarkos įmonių, nes šie skaitikliai – padeda efektyviau valdyti infrastruktūrą: taupyti kaštus ir mažinti geriamojo vandens švaistymą.

„Axioma Metering“ įmonės produktų šiuo metu galima įsigyti daugiau nei 60-yje pasaulio šalių. Modernūs skaitikliai gaminami gamykloje, į kurią investuota net 20 mln. eurų. Ši kompanija priklauso ICOR įmonių grupei.

Užsakymo nr.: PT_87308193